Uluğ Enerji işçileri Ankara’da

TİS görüşmelerinde yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle Çanakkale’den Ankara’ya yürüyen Uluğ Enerji işçileri, bugün (13 Nisan) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Nisan 2023
  • 18:00

Toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle Çanakkale’den Ankara’ya yürüyen Uluğ Enerji işçileri, bugün (13 Nisan) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. 

Uluğ Enerji işçisi İsmail Özdemir, şunları söyledi: 

"Bizler, bu ülkenin 21 dağıtım şirketinden biri olan Uluğ Enerji bölgesindeki Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Yalova'nın sokaklarını, caddelerini aydınlatan enerji işçileriyiz ve bizler, bu ülkenin köyleri, mahalleleri, şehirleri, hastaneleri, okulları enerjisiz kalmasın diye karda, yağmurda direk tepesinde, enerji hatlarında çalışan emekçileriz. Bize bu yöneticiler, asgari ücretin 8 bin 500 TL olduğu bu ülkede 9 bin 600 lira gibi bir rakamı reva gördüler. Bizler, işimizi severek ve gururla yapıyoruz. Bize bu rakamı teklif ederek gururumuzla oynuyorlar. Şu an burada, Ankara'da, Çalışma Bakanlığı önündeyiz. Görev başında olan bütün enerji çalışanı arkadaşımıza selam olsun."

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin ise şu açıklamayı yaptı: 

"Hepiniz biliyorsunuz, günlerdir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Çanakkale'de, Balıkesir'de, Bursa'da ve bugün de buradayız; Ankara'da, Çalışma Bakanlığı önündeyiz. Haklı bir talebi yükseltmek için, işçi arkadaşlarımızın insanca yaşayacak bir ücret talebi için bugün buradayız. Uluğ Enerji ilk sendikal deneyimlerini gerçekleştirdiklerinde onlarca işçi arkadaşlarımızı kapının önüne koymuşlardı. Sendikasız ve güvencesiz çalışan işçilere, 'Bizim dediğimiz sendikaya üye olun, biz de sizinle birlikte huzurla çalışalım' diyerek baskı ve tehditle sarı sendikaya işçi arkadaşlarımızı üye yaptılar. Ama geçen yılların içinde defalarca TİS imzalandı, her imzalanan TİS ardından da işçi arkadaşlarımızın alım gücü her geçen gün daha da azaldı.”