Trendyol Genel Merkez önünde eylem

Direnen PTT-Sen ve DGD-Sen üyesi Trendyol Depo işçileri genel merkez önünde eylem yaptı ve yönetimle görüşme talep etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 26 Eylül 2023
  • 16:00

Esenyurt’ta bulunan Trendyol Depo’da PTT-Sen ve DGD-Sen üyesi işçilerin direnişi 30’uncu gününde devam ediyor.

Trendyol’un Maslak’ta bulunan genel merkezi önünde eylem yapan işçiler şirket yönetimiyle görüşme taleplerini iletti. Eylemde söz alan Emre Özdek “Sadaka değil haklarımız için mücadele ediyoruz” diyerek kamuoyuna mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Ardından söz alan PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen bakanlara seslenerek “Siz denetlemediğiniz için işçiler bu halde” dedi. Yasalarla işçilerin kandırıldığını belirten Şen memleketin dört bir yanında sendikalı olan işçilerin işten atıldığını belirtti. Bu saldırılara karşı bir avuç sendikanın direndiğine dikkat çeken Şen konfederasyonlara işçilerin sesini duyma çağrısı yaptı.

Direnişçi işçilerden Azad Erdinç “Bu devlet işçileri mi koruyor, patronları mı?” diye sordu. İşçilerin anayasal hakları için mücadele ettiğini belirten Erdinç devletin sermayeden yana olduğunu vurguladı.

Yeşil Sol Parti Milletvekili Kezban Konukçu “İşçilerin sesini duyurmak için elimizden geleni yapacağız. Sonuna kadar direnen işçilerin yanındayız” dedi.

DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar da yaptığı konuşmada Trendyol işçilerini dört bir yandan işçilerin aradığına dikkat çekerek “Taşeronuz ama örgütleniyoruz” dedi. Konfederasyonlara da seslenen Acar “Holdingleşmişsiniz. MESS süreci geliyor, korkuyorsunuz ki işçilerden birinin eli şartele gider de 15 bin işçiyi peşinden sürükler diye” dedi.

İşçilere polis saldırısı

Görüşme talepleri için oturma eylemini sürdüren işçilere polis saldırdı. Önce basın emekçilerinin çekim yapması polis tarafından engellendi ve alandan uzaklaştırıldı. Ardından 15 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltı saldırısını duyuran DGD-Sen, “işçi düşmanı Trendyol’a karşı bizim safımızda olun, sesimizi büyütün” çağrısı yaptı.