Tersane işçilerinin eylemleri sürüyor

Tuzla ve Altınova tersanelerinde patronların sefalet ücreti dayatmasına karşı tersane işçileri Limter-İş temsilcileri ile birlikte eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Şubat 2024
  • 13:10

Tuzla ve Altınova tersanelerinde patronların sefalet ücreti dayatmasına karşı tersane işçileri Limter-İş temsilcileri ile birlikte eylem yaptı. Limter-İş temsilcisi yaptığı konuşmada patronlara ancak “örgütlü mücadeleyle diz çöktüreceklerinin” altını çizerek mücadele çağrısı yaptı.

Tuzla tersaneler bölgesinde sabah erken saatlerde bir araya gelen sendika üyeleri, “Ücret Hakkımız Gasp Edilemez” pankartı açtı. Sendika üye ve yöneticilerinin işçilere seslenmesini, işçilerin eyleme katılımını engellemek için tersanenin iki girişi de polis barikatlarıyla kapatıldı. Engellemelere rağmen eylem gerçekleşti.

Limter-İş Genel Sekreteri Hakkı Demiral, etraflarına toplanan polis ablukasını ve kapıları kapatan barikatları işaret etti. Limter-İş olarak bugüne dek bedel ödemekten çekinmediklerini, bundan sonra da mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti. Demiral, “Ücret hakkımızı alana kadar vazgeçmeyeceğiz, bugüne dek de vazgeçmedik” dedi.

Tersane ve taşeron patronlarını uyaran Demiral, “Gerekirse her gün buradayız. Bugünlük eylemimiz burada sona erecek. Pazartesi günü saat 07.30’da yine burada olacağız. Daha güçlü geleceğiz” dedi.

Yalova Altınova tersanesinde de “Ağır ve çok tehlikeli iş kolunda çalışıyoruz. İnsanca yaşayacağımız ücret istiyoruz, vermezseniz çalışmayacağız” pankartıyla bir araya geldi. Burada işçilere seslenen Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı “işçilerin sırtından trilyonlar kazanan tersane patronlarının işçileri üç kuruşa mahkûm ettiğinin” altını çizdi.

Bu zulme karşı ancak ve ancak örgütlü ve birlikte mücadeleyle karşı konulacağını vurgulayan Saygılı, tüm işçileri Limter-İş’te örgütlenmeye ve mücadeleye çağırdı.

Tersane patronlarının mülteci işçiler üzerinden ayrıştırma çabasına karşı söz alan bir işçi Arapça yaptığı konuşmada “Araplar gelin birlik olun, patronlara gücümüzü gösterelim” dedi.