Systemair HSK işçilerinin direnişi ikinci gününde

Kocaeli Dilovası’nda Systemair HSK Havalandırma Endüstri Sanayi fabrikasında Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şubeye üye oldukları için ücretsiz izin uygulamasıyla karşılaşan işçiler direnişlerini ikinci gününde sürdürüyor. Kocaeli Dilovası’nda Systemair HSK Havalandırma Endüstri Sanayi fabrikasında Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şubeye üye oldukları için ücretsiz izin uygulamasıyla karşılaşan işçiler direnişlerini ikinci gününde sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Ekim 2020
  • 15:40

Kocaeli Dilovası'nda bulunan Systemair HSK Havalandırma Endüstri Sanayi fabrikasında işçiler direnişlerini ikinci gününde sürdürüyor. Systemair HSK Havalandırma Endüstri Sanayi fabrikası önünde direnişlerini sürdürüyor.

Fabrikanın sahibinin içerideki işçilere “Sendika işyerinde yetkiyi almadı” demesi üzerine dışarıdaki işçiler yetki belgelerini çoğaltarak ellerinde salladı ve sloganlarla yanıt verdi.

Direnen işçiler, patronun fabrikada üretimin durduğu ve bu sebeple ücretsiz izin uygulamasına başvurulduğu yönünde servis ettiği haberlerin gerçeği çarpıtma çabası olduğunu vurguladı. İşçiler, "Üretim var, ihtiyaç var ama sendikalaşma olunca bizi ücretsiz izne zorladılar. Anayasal hakkımızı istiyoruz. Patron bir an önce masaya oturmalı ve taleplerimizi kabul etmeli" dedi.

Bunun yanı sıra İsveç sermayeli Systemair HSK Havalandırma Endüstri Sanayi’nde çalışan işçilere, İsveç sendika başkanları Marie Nilsson (IF Metall Sendikası Başkanı) Martin Linder (Unionen Sendikası Başkanı) imzalı destek mektubu gönderdiği açıklandı.

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın yayınladığı mektupta “Size bu mektubu, İsveç’de aralarında System Air AB çalışanlarının da olduğu, imalat sektörlerinde 310 000 mavi yakalı işçiyi ve özel sektörde 700 000 beyaz yakalı çalışanı temsil eden IF Metall ve Unionen sendikalarının başkanları olarak yazıyoruz” denildi.

Mektupta şunlar ifade edildi:

“Bunları söyledikten sonra, sizden uluslararası olarak tanınan sendikal hakların ihlalini durdurmanız için gerekli eylemleri acilen almanızı talep ediyoruz.”