Sosyal-İş İzmir Şubesi Genel Kurulu yapıldı

Sosyal-İş İzmir Şubesi, 2015 Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 17 Eylül 2015
  • 15:10

Sosyal-İş İzmir Şubesi, bugün 2015 Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurulda salona, “Taşeronlaştırmaya hayır, sendikalı ve güvenceli çalışmaya evet”, “Yaşasın emek ve demokrasi mücadelemiz”, “Birleşen işçiler asla yenilmez” ve “Herkese güvenceli iş, güvenceli gelecek” pankartları asıldı.

Genel kurulda açılış konuşmasını yapan Sosyal-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Müfit Ereş ülkenin son günlerde yaşadığı savaş ortamına değinerek yaşananların sorumlusunun AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi. Erken seçimlere gidilmesine, 7 Haziran seçim sonuçlarını hazmetmeyen ve tek başına tekrardan iktidara gelmek isteyen AKP’nin sebep olduğunu belirten Ereş, taşeronlaştırmadan, iş cinayetlerinden, iç güvenlik paketinden söz ederek, çıkan yasaların hiçi birinin işçilerin çıkarına olmadığını vurguladı. Sendikal örgütlenmede yaşanılan sorunlara da değinen Ereş, “Hak verilmez alınır, hakkımızı alıncaya kadar mücadelemiz devam edecek” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk ise DİSK’in kuruluş sürecinden bahsederek DİSK’in birçok üyesinin işkence gördüğünü ve katledildiğini hatırlattı. Ebetürk, ekonomi, işsizlik, düşük ücretler, örgütsüzlük, iş cinayetleri, savaş ve göçmen sorunlarına dikkat çekti ve taşeronlaştırmaya karşı mücadele edilmesi çağrısı yaptı.

Ebetürk, Cizre’deki saldırılara da değinerek “Sorunu silahlarla ve baskılarla çözemezsiniz. İnsanların cenazelerinin defini engelleme hakkınız yok.  Küçücük çocukları, yaşlıları öldürmekle sorun çözülmez. Sorunu, işçilerin birliği, halkların kardeşliği ile çözelim” ifadelerini kullandı.

Genel kurulda DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Birleşik Metal-İş İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek ve Sosyal-İş Delegesi Nimet Menekşe de söz aldı. Konuşmalarda ortak vurgu, Saray’ın saldırganlığı olurken sendikalara yönelik saldırganlık ve taşerona karşı mücadeleya dikkat çekildi.

Sendikanın çalışma, faaliyet, denetleme raporlarının okunup, aklanmasından sonra seçime geçildi. 111 delegenin oy kullandığı seçime tek liste ile girildi. Yeni yönetimin isim listesi ise şöyle; Müfit Ereş, Mesut Biçer, Fikret Savaş, Bahadır Madanoğlu, Cumhur Mercimek

Genel kurula, Sosyal-İş Sendikası Genel Merkezi, Ankara, İstanbul ve Antalya şubeleri, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Genel-İş İzmir Şubeleri, Nakliyat-İş, Birleşik Metal-İş Sendikası da katılım gösterdi.

Kızıl Bayrak / İzmir