SML’de direniş başlayacak

DEV TEKSTİL, vardiya saatinde SML işçilerine seslenerek işten atmalara, hak gasplarına karşı mücadele çağrısı yaptı ve çarşamba günü direniş çadırı kuracaklarını açıkladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 02 Şubat 2021
  • 11:30

DEV TEKSTİL SML’de işten atmalara, hak gasplarına karşı mücadele çağrısı yaparak Çarşamba günü direniş çadırı kuracaklarını açıkladı. Avcılar’da bulunan SML Etiket Fabrikası’nda üç DEV TEKSTİL üyesi ile birlikte toplamda 22 işçi “daralmaya gidiyoruz” bahanesi ile işten çıkartılmıştı.

Sabah işe giriş saatinde DEV TEKSTİL Sendikası temsilcisi ile işten atılan sendikalı işçiler, SML işçilerine seslendi. DEV TEKSTİL temsilcisi şunları ifade etti:

“Bizler mücadele veriyoruz, sizler de bu mücadeleye destek vermelisiniz. Yönetimden, ustalardan, şeflerden korkmamalısınız. Bizlerin kaybedeceği bir şey yok. Ama bizlerin kazanacak çok fazla şeyleri var. İnsanca yaşama koşullarını elde edebilmek için birlikte mücadele etmemiz gerekiyor.” Devamında işten atılan sendikalı işçi söz alarak şunları ifade etti: “Arkadaşlar SML yönetimi hiçbir gerekçe göstermeden, sendikalı olduğumuzdan dolayı işimize son vermişti. Bizler sendikalı olduğumuz için, örgütlü olduğumuz için atıldık. Sendikalı olduğunuzda, bunu sadece sendika görebilir. Bu yüzden bizleri işten çıkartamazlar. SML yönetimi anayasal suç işliyor.”

İşçilere seslenen DEV TEKSTİL temsilcisi yarından itibaren fabrika önüne direniş çadırını kuracaklarını belirterek şunları ifade etti:

“Arkadaşlar 22 tane arkadaşımızın işten atılma sebebi sadece SML patronunu saldırısı değildir. Bu saldırı iktidarın da saldırısıdır. İktidar, işten atmaları yasakladığını ifade ediyor ama işten atmak gerçekten yasaklanmış değil. İşçi ve emekçiler hakları için, gelecekleri için direndiğinden, mücadele ettiğinden kaynaklı ya 25/2 maddesinden ya da bir işçinin ailesinin aylık ücreti olan ücreti ödediğinde patronlar, işçileri işten çıkartabiliyor. Bizler işten atmaların gerçekten yasaklanmasını istiyoruz. Bizler SML işçileri olarak Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası olarak burada yarından itibaren çadırımızı kurup direneceğiz ve kazanacağız.”

Devamında ise işçiler DEV TEKSTİL’e üye olmaya çağrıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul