SML Etiket’te direniş 127. gününde

“10 Haziran’da SML Etiket fabrikası önünde 15-16 Haziran eylemindeyiz”

SML Etiket’te direniş 127. gününde sürerken direnişçiler sınıf dayanışmasını yükseltiyor. Tur Assist direnişçilerinin eylemine katılan işçiler ve DEV TEKSTİL daha sonra 15-16 Haziran çağrısını Beysan Sanayi Sitesi’ne taşıdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 09 Haziran 2021
  • 14:51

“Direne direne kazanacağız”

SML Etiket direnişi 127 gündür sürüyor. Keyfi işten atmalara, taşeronlaştırmaya ve sendika düşmanlığına karşı süren direnişte işçiler sınıf dayanışmasını yükseltiyorlar. Tur Assist direnişçisi Mesut Toprak eylemine katılan işçiler 15-16 Haziran’da vesilesi ile gerçekleştirilecek etkinliklere çağrı yaptı.

15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 51. yıl dönümü vesilesi ile yapılacak olan eylem ve etkinliğe çağrı sürüyor. DEV TEKSTİL üyeleri İstanbul Avcılar’da bulunan Beysan Sanayi Sitesi’nde bildiri dağıtımı yaparak işçi ve emekçileri etkinliğe davet etti.

“10 Haziran’da SML Etiket, 12 Haziran’da Sinbo önünde 15-16 Haziran eylemindeyiz”

DEV TEKSTİL ve TOMİS imzası ile dağıtılan bildiride büyük işçi direnişinin tarihçesine yer verilerek günümüzde işçi ve emekçilerin yaşadığı sorunlara değinildi. Bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Bizden önceki işçi kuşaklarının bedel ödeyerek kazandığı haklarımız bir bir elimizden alınıyor. AKP iktidarı patronların bir dediğini ikiletmiyor. Her gün yeni uygulamalarla hayatımızı yaşanılmaz hale getiriyorlar. Pandeminin ve krizin faturasını bizlere kesiyorlar. Enflasyon altında eriyen ücretlerimizi sefalet ücreti düzeyinde tutuyorlar, esnek ve kuralsız çalışmayı yaygınlaştırıyorlar, insan onuruna yakışmayan dayatmalar yapıyorlar, karşı çıktığımızda ise “işte kapı” diyorlar.

Tüm bunlar bizlerin kaderi değil. Sinbo ve SML işçileri başta olmak üzere bir dizi işçi kardeşimiz sınıfımıza dönük saldırılara karşı direnişe geçti. Patronlara hiçbir şeyin kolay olmayacağını gösterdiler. Bizler de bu mücadeleye omuz vermeliyiz. İnsanca çalışma ve yaşam koşullarını, aydınlık yarınları ancak birlikte mücadele ederek kazanabiliriz. Yeni 15-16 Haziran’lar yaratmamızın yolu da direnen işçilerin yolunda yürümekten geçiyor.”

Etkinlik programı şu şekilde:

“-SML Direniş Çadırı

10 Haziran Perşembe-17.00

05426506525

-Sinbo Direniş Çadırı

12 Haziran Cumartesi- 14.00

İrtibat: 05491160034”