SML Etiket işçileri foruma çağırıyor...

“15-16 Haziran’ın ruhunu her alana taşımalıyız”

SML Etiket işçileri “15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin ruhunu her alana taşımalıyız” vurgusuyla, 12 Haziran’da Sinbo direniş alanında gerçekleştirilecek işçi forumuna çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Haziran 2021
  • 12:15

SML Etiket fabrikasında direniş 128. gününde sürüyor. DEV TEKSTİL üyesi işçiler taşeronluğa, keyfi işten atmalara karşı direnişlerinin 128. gününde işçi ve emekçilere çağrı yaptı. SML Etiket direnişçilerinin 15- 16 Haziran ile ilgili gerçekleştirilecek foruma çağrıları şu şekilde:

“SML Etiket direnişçileri olarak, SML yönetimi bizleri haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarttı. İçeride yürüttüğümüz sendikal çalışmasına engel olmak için aklı sıra bizi bu şekilde cezalandırmaya çalıştı. Bizler sınıf bilinciyle hareket edip direnişimizi her alana taşıyoruz.

SML Etiket’in üretim yaptığı firmalarında kapısına dayanıyoruz. Onlardan da hesap soruyoruz.  Bizler geçmişten günümüze kadar gelen sınıf mücadelesinin neferleri olarak her şeyi göze alıp mücadelemizden bir adım geri atmıyoruz. Çünkü bu tarih sınıflar mücadelesinin tarihidir. Bizler de işçi sınıfının bir parçası olarak sınıfımızın mücadelesine sahip çıkıyor ve onu ileriye taşımaya çalışıyoruz. Hiçbir baskı ve gözaltı bizleri mücadelemizden yıldıramadı ve yıldıramaz. Nasıl ki 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nde işçi ve emekçiler bedel ödeyerek kazanımlar sağladıysa bizler de onların bedel ödeyerek kazandığı haklara sahip çıkıp bu hakları ileriye taşımalıyız.

İşçi sınıfının zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyi yok. Bizler her alanda gücümüzün farkına varmalıyız. Ve örgütlü bir şekilde hareket edip örgütlülüğümüzü sağlamlaştırmalıyız. Sermayedarlar gücünü AKP ve MHP iktidarından alıyor. AKP-MHP iktidarı, işçi direnişleri karşısında sermayedarları koruyup kolluk güçlerini emekçilerin üzerine salıyor. Kod-29, ücretsiz izin gibi saldırılarla işimizi, ekmeğimizi elimizden alanlara, açlığa, yoksulluğa mahkum edenlere karşı yan yana olmak zorundayız.  15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin ruhunu her alana taşımalıyız. Bu bilinç ile hareket etmeliyiz.

SML ve Sinbo direnişçileri olarak, 12 Haziran günü, Sinbo direniş çadırında, saat 14.00’te 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi üzerine işçi forumu düzenleyeceğiz.

Tüm dostlarımızı bekliyoruz.

Yaşasın 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişimiz!

Yaşasın onurlu mücadelemiz!

SML Etiket direnişçileri”