Sinbo’da direniş 51. gününde

TOMİS üyesi Sinbo Direnişçisi Dilbent Türker direnişini 51. gününde sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Mart 2021
  • 17:55

Ücretsiz izin saldırısına karşı direnişlerini kazanımla taçlandıran TOMİS üyesi Sinbo işçilerinden Dilbent Türker daha sonra Kod 29'la işten çıkarıldı. İşe geri dönme talebiyle başlattığı direnişin 51. gününde olan Türker Tek Gıda-İş üyesi Döhler ve Bel Karper işçilerinin eylemine katıldı.

Türker 15 Mart tarihinde İSİG Meclisi'nin çağrısıyla gerçekleştirilen basın toplantısı üzerine düşüncelerini gazetemize anlattı. TOMİS üyesi Türker şunları ifade etti:

İSİG Meclisi çağrısıyla basın toplantısı gerçekleştirildi. İşçi sınıfına yönelik saldırılar ve Kod 29'a karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı.
Aynı zamanda Pandemi sürecinde patronlar pervasızca haklarımıza dönük saldırılarını artırdılar. Bu saldırılara karşı mücadele eden işçiler olarak basın toplantısında söz hakkı alarak direnişimizi anlattık. Ortaya çıkan sonuç ise patronlar ve onun iktidarı işçi sınıfına topyekûn bir şekilde saldırıyor. Bizlerin de haklarımızı korumak için topyekûn bir şekilde mücadele etmemiz gerektiğine dikkat çekildi. Sürecin başından beri sendikamız, birlikte mücadele etme çağrısı yapıyordu. Bu 
pratik oldukça anlamlı.”

“Tek Gıda-İş üyesi Döhler ve Bel Karper işçileri İstanbul'a geldiler”

Türker, katıldığı Döhler ve Bel-Karper işçilerinin eylemi üzerine “sınıf dayanışması” vurgusuyla şunları ifade etti:

“Ücretsiz izin ve Kod 29 saldırısıyla karşılaşan Tek Gıda-İş üyesi Döhler ve Bel Karper işçileri İstanbul'a geldiler. Biz de sınıf dayanışması için onları yalnız bırakmadık. Haramidere'den Maltepe'ye gittik. Döhler ve Bel Karper işçilerinin talepleri tüm işçi sınıfının talepleridir; Güvenceli ve Sendikalı Çalışmak! Ardından da Sinbo'daki haksız ve hukuksuz uygulamalarla ilgili Kadıköy İş Teftiş Kurulu'nda görüşme gerçekleştirdik. O nedenle bu akşam işçi kardeşlerimize sesleniş gerçekleştiremeyeceğiz.”

Kızıl Bayrak / İstanbul