Sinbo direnişinde 256. gün

Sinbo direnişine 256. gününde Barkod Market İşçileri Dayanışması üyesi CarrefourSA direnişçisi ve RJ ziyaret gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 06 Ekim 2021
  • 19:45

TOMİS üyesi Sinbo işçisi Sinbo Dilbent Türker bugün direnişinin 256. günündeydi. Direnişe ziyaretler bugün de devam etti.

CarrefourSA direnişçisi, Barkod Market İşçileri Dayanışması üyesi Gülbin Demirel, direniş çadırına “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganıyla geldi. Almanya’dan gelen Revolutionärer Jugendbund (RJ-Avrupa DGB) üyeleri bugün de direniş çadırındaydı. CarrefourSA direnişçisi ve RJ, Sinbo işçilerinin mesai çıkışında gerçekleşen seslenişe de katıldılar.

Direnişçiler seslenişte Sinbo işçilerini 24 Ekim’de gerçekleştirilecek olan “İşçi Emekçi Mitingi”ne davet ederken, TOMİS üyeleri fabrika içerisinde bildiri dağıtarak işçi arkadaşlarını mitinge çağırdı. Ayrıca seslenişte Ekim ayı maaşlarının Sinbo yönetimi tarafından geciktirilmesi sorununa değinilerek, Sinbo işçilerine hak gasplarına karşı birliklerini güçlendirme çağrısı yapıldı.

“Gelin birlikte mücadele edelim”

CarrefourSA direnişçisi Demirel burada söz alarak Sinbo işçilerine seslendi. Demirel konuşmasına Sinbo direnişini selamlayarak başladı ve şunları söyledi:

“Yalnızca Sinbo’da değil, bütün işyerlerinde aynı sorunları yaşıyoruz. Sorunlarımız ortak, mobbinge maruz kalıyoruz. Tacize maruz kalıyoruz. Marketlerde şiddete maruz kalıyoruz. Üstüne üstlük pandemiyi sırtlayan işçiler olarak yasaklar kalkar kalkmaz işten atılıyoruz. Artık yeter diyoruz, bu çalışma koşullarına yeter diyoruz. Gün geçtikçe daha çok yoksullaşıyoruz.

“Biz bu sorunları çözmek için direnişe geçtik. Sinbo’dan CarrefourSA’ya bütün iş yerlerinde sorunlarımız ortak. Çağrımızdır: Gelin birlikte olalım gelin birlikte mücadele edelim. Bu düzeni bu sistemi, birlikte yıkabilir, birlikte güçlenip birlikte düzeltebiliriz.”

Sesleniş sırasında “Sinbo’dan Carrefour’a direniş kazanacak!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / Esenyurt