Seyhan Belediyesi işçileri: Biz mutabık değiliz!

Seyhan Belediyesi'nde işçilerin grev kararını çiğneyen Genel-İş TİS'e imza attı. Seyhan Belediyesi işçileri "biz mutabık değiliz" diyerek tepki gösterdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 26 Mart 2022
  • 10:15

Adana’da Seyhan Belediyesi işçileri, Belediye yönetimi ile Genel-İş arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada “Biz mutabık değiliz” diyerek tepki gösterdi.

Adana’da CHP’li Seyhan Belediyesi’nde geçtiğimiz aylarda başlayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) anlaşmazlıkla sonuçlanmış ve işçiler sendikanın yaptığı oylama sonrasında grev kararı almıştı. İşçiler grev için yasal süre olan 60 günün bitmesini ve bu süreçte belediye yönetiminin yeni bir teklif yapmasını beklerken sürgün gibi görev değişiklikleri ile karşı karşıya kalmıştı.

“Haklarımızı alana kadar mücadelemizde kararlıyız”

Seyhan Belediyesi işçilerinin, imzalanan toplu iş sözleşmesini kabul etmediklerini sosyal medyada yaptıkları açıklama ile duyurdu. Açıklamada TİS’in işçilerden habersiz imzalandığını belirterek şunlar ifade edildi:

“Yüzde 45-49 oranında zam yaptığını söyleyen yönetim algı oyunu yapmaktadır. Yaşanan anormal enflasyon ortamı, dar gelirli çalışanların belini büken hayat pahalılığı yok sayılarak geçen yıl ödenen sefalet ücretleri üzerinden yapılan hesap oyunları gerçeği yansıtmamaktadır. Enflasyonun %100 ü aştığı bu ortamda sabırla ve inatla tekrar söylüyoruz ki, 3934 TL ile kiramızı ya da ev taksitimizi ödeyemiyoruz, ısınamıyoruz, çocuklarımızın eğitim masraflarını karşılayamıyor ve soframızda doyamıyoruz.

Arabaya binip yakıt tüketmekten, sinemaya, tiyatroya, konsere, tatile gitmekten ya da ailemizle dışarıda bir yemek yemekten bahsetmiyoruz bile… Bunu geçen yıl verilen ücretlerle zaten yapamıyorduk, bu yıl taleplerimiz karşılansa dahi yapamayacağımızın farkındayız! İşçiler olarak ülkenin yıllardır kötü yönetimle içine sürüklendiği yoksulluğun hepinizden çok farkında ve maalesef içselleştirmiş durumdayız. Yoksulluk sınırının 15139 TL olduğu yerde talebimizin sadece 6000 TL olmasının sebebi de bu farkındalıktır. O yüzden bize “ama” ile başlayan, gelir-gider dengeleriyle süslenen ve elini taşın altına koymakla biten hikayeler anlatmayın. Elimizle değil tüm bedenimizle biz o taşın altında çoktan ezildik. Üzülerek ve utanarak belirtiyoruz ki, taleplerimizden anlaşılacağı üzere insanca yaşamak değil sadece yaşamak artık talebimiz!

Seyhan Belediyesi İşçileri olarak tekrar ve son kez söylüyoruz ki bizim seçtiklerimizin bu ayıpla anılmasını istemiyoruz. El verdik, emek verdik, güç verdik birbirimize. Daha güzel bir yaşamın mümkün olduğuna inandık. Bu çağrımız yanlıştan dönmeye davettir, umudu yeşertmeye davettir. Umudumuzun tükendiği yerde inadımız başlar.

Haklıyız. Haklarımızı alana kadar mücadelemizde kararlıyız.”