2005 yılında özelleştirilerek Cengiz Holding'e devredilen Seydişehir Eti Alüminyum’da işçilerin yüzde 56 sefalet zammı dayatmasına karşı 6 Şubat’ta başlattığı fabrika önünde geceli-gündüzlü nöbeti bitirildi.
Emeğin Kurtuluşu sosyal medya hesaplarında süreci şu şekilde aktardı:
“Seydişehir’de direniş sendika bürokratları eliyle bitirildi
2005 yılında özelleştirilerek Cengiz Holding'e devredilen Seydişehir Eti Alüminyum’da işçiler sefalet koşullarında, 13-15 bin liralık ücretlerle yaşamak zorunda bırakılıyordu. Cengiz Holding'le ÖzÇelik-İş arasında gündeme gelen ek protokol görüşmelerinde % 56'lık zam önerisi işçiler tarafından hiç bir şekilde kabul edilmedi. Seydişehir Alüminyum işçileri, ilk olarak işbirlikçi sendika ÖzÇelik-İş’i protesto ettiler, ardından %100 zam talebiyle direnişe geçtiler. 6 Şubat günü üretimi durduran işçiler, iki vardiya birleşerek fabrika önünü eylem alanına çevirdiler. İşçilerin kararlı duruşundan kaynaklı sendika yönetimi de işçilerin yanındaymış gibi davranmak zorunda kaldı.
İlerleyen günlerde işsiz kalma, fabrikanın kapanması vs tehditlerinin ardından işçiler dönüşümlü olarak işbaşı yaptılar. İçeride üretimi yavaşlatma eylemi sürerken, dışarıda ise ailelerin de katılımıyla geceli gündüzlü eylem ateşi yanmaya devam etti.
ÖzÇelik-İş Sendikası işçilerin direnişlerinin 7.gününde, işçinin direnme iradesini yoksayarak Cengiz Holding’le arka kapılar arkasında protokol imzaladı. Buna göre, patronun sunduğu, 1000 TL’ye tekabul eden %62 oranında zam kabul edildi. Seydişehir işçilerinin direnme iradesi, bir kez daha sendika bürokratları eliyle kırıldı.”