Serkan Yılmaz LCW patronlarına seslendi

LC Waikiki işçisi Serkan Yılmaz, Kadıköy mağazası önündeki eyleminde bir kez daha çocuklarının hakkını patronlara gasp ettirmeyeceğini söyledi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 02 Nisan 2023
  • 21:30

Deprem bölgesine dayanışmaya gittiği için işten atılan ve hakları gasp edilen LC Waikiki işçisi Serkan Yılmaz'ın eylemlerini sürdürüyor.

Yılmaz, LC Waikiki'nin Kadıköy Halitağa'da bulunan mağazası önünde eylem gerçekleştirdi. “LC patronlarına sesleniyorum: Çocuklarımın haklarını size gasp ettirmeyeceğim” yazılı pankartının açıldığı eylemde ilk olarak Serkan Yılmaz konuştu. LC Wakiki'nin evine polis gönderdiğini, kendisinin gözaltında aldırdığını ve hakkında birçok dava açtırdığını vurgulayan Yılmaz şunları dedi:

“Ama mücadelemden vazgeçmeyeceğim. İki çocuğum var onların hakkına el koyarım diyorlarsa yanılıyorlar. Çocuklarımın hakkını LC Waikiki patronlarına bırakmayacağım.”

Mağazalarda eylemlerini sürdüreceğini ve uğradığı haksızlığı anlatmaya devam edeceğini kaydeden Yılmaz şunları ifade etti:

“Haklarımız için mücadele etmek yerine bizleri köle gibi boyun eğdireceklerini sanıyorlar. İşyerinde kaçak ve ucuz işçi çalıştırarak insan emeğini sömürürken, işçileri asgari ücretle köle gibi çalışırken suç işleyen LC Waikiki, isim hakkının kötülediğim için beni insanlara suçlu olarak gösteriyor.”

“Asıl suçu sizler istiyorsunuz” diyerek patronları işaret eden Yılmaz, patronların baskılarına boyun eğmeyeceğini belirtti. Ardından Ağaç AŞ direnişçisi Bilal Atan söz aldı. 112 gündür İBB Saraçhane önündeki direnişine dikkat çeken Atan şunları ifade etti:

“6 aydır işkencenciler tarafından İBB tarafından da savcılar tarafından da bir işlem yapılmadı. Ağaç A.Ş.’deki çete olan yöneticiler hala İBB’den maaş alıyor. Ben ise 4 buçuk aydır işçiyim. Direne direne kazanacağız. İnsanlık onuru işkenceyi yenecek.”

Deprem bölgesine gittiği için işten atılan Piya Gıda işçisi Ümit Şimşek söz aldı. 6 Şubat depremlerinde Maraş Elbistan'da -25 derecede enkazda çalıştığını, gidilmeyen yerlere gıda götürdüğünü kaydeden Şimşek, bir tebligatla on gün içinde savunma istendiğini kaydetti. Şimşek, deprem bölgesine gitmesinin patronların bahanesi olduğunu asıl dertlerinin sendikal çalışma yürütmesi olduğunun altını çizdi. Şimşek, “Ne LC Wakiki'de ne Piya Gıda'da bizler rahat uyumuyorsak onlar da uyumayacak. Alanları mücadele alanına çevireceğiz. Barikatları bizlere değil hırsızlara kursunlar”dedi.

Eylemde sık sık “Serkan Yılmaz yalnız değildir”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atıldı.