Sendika düşmanı Hugo Boss

İzmir’de dün yapılan eylemle Hugo Boss patronunun sendika düşmanlığı ve işten saldırıları protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 24 Aralık 2017
  • 10:30

İzmir’de son dönemde işten atma saldırıyla gündem olan Hugo Boss fabrikası, Türk-İş’e bağlı TEKSİF Sendikası üyesi, işçilerin yaptığı eylemle protesto edildi.

Son olarak sendika üyesi iki işçinin daha işten çıkarılmasının ardından TEKSİF Sendikası dün saat 14.00’te eylem çağrısı yapmıştı. TEKSİF’in yanı sıra Türk-İş’e bağlı diğer sendikaların şubelerinin de destek verdiği eylem dün gerçekleştirildi.

Bir yılda 500’e yakın işçi işten atıldı

Basın açıklamasını işten çıkarılan sendika temsilcisi İbrahim İpek okudu. İpek 14 yıldır Hugo Boss’ta çalıştığını ve bir yılda 500’e yakın işçinin işten atıldığını söyledi. Hugo Boss patronunun kölelik dayatmalarına karşı sendikalaştıklarına değinen işçi, bunun ardından da patronun sendika düşmanlığıyla karşılaştıklarını dile getirdi.

“Sorunları müdüre iletince işten atıldım”

Patronun keyfi ve hukuksuz tutumunun teşhir edildiği açıklamada, son saldırıya değinildi. Bir ay önce bir işçinin, 22 Aralık’ta da kendisinin işten çıkarıldığını söyleyen işçi, iş yerinde yaşanan sorunlara dair müdürle görüştükten iki saat sonra işten atıldığı bilgisini aldığına dikkat çekti.

Hugo Boss’ta sendika çalışması yürütmeye ve toplu sözleşme imzalamak için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden İpek son olarak şu vurguları yaptı: “Hugo Boss’a sendika girecek ve bugüne kadar işten çıkartılan tüm arkadaşlarımız işlerine geri dönecektir. Sendikalaşmaktan korkmayın, sendikalaşmak anayasal bir haktır ve işveren suç işlemektedir.”

“Hugo Boss’uu her yerde teşhir edeceğiz”

Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım’ın konuşmasıyla devam eden eylemde, 7 yıldır fabrikada sendikal örgütlenme çalışması yürütüldüğü belirtildi. Yıldırım bundan sonra eylemlerine devam edeceklerini şu ifadelerle dile getirdi: “İşçilerin sendika hakkının tanımasını isteyerek bizler sorunun çözülmesi için barışçıl yolları denedik ama işveren ise bizleri kavgaya çağırdı. Bu saatten sonra bizler de istediklerine karşılık vereceğiz. Bugünden itibaren Hugo Boss’un bulunduğu her yerde uluslararası ve Türkiye’de Hugo Boss mağazaları önünde eylemler yapacağız.”

Hugo Boss’un Gaziemir’deki mağazası önünde de eylem

Hugo Boss işçileri vardiya değişiminde alkış ve sloganlarla karşılandı. Daha sonra Gaziemir’deki Hugo Boss mağazasının önüne yürünerek mağaza önünde de basın açıklaması yapılarak işten çıkarmalar protesto edildi. Buradaki eylemde yapılan konuşmalarda Hugo Boss patronunun sendika düşmanlığına dikkat çekilerek “İşçilerin sendika haklarına saygı duyun” vurgusu yapıldı.

Eylem alkış ve sloganlarla bitirildi.

Kızıl Bayrak / İzmir