Sendika ağaları sus pus! Kabul etmeyeceğiz!

MESS kapsamındaki fabrikalarda çalışan işçileri ilgilendiren Grup TİS görüşmeleri sona erdi. Ne MESS üyesi kapitalistler ne de sendika ağaları, metal işçilerinin taleplerini, ihtiyaçlarını gördüler.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Kasım 2023
  • 14:30

MESS kapsamındaki fabrikalarda çalışan işçileri ilgilendiren Grup TİS görüşmeleri sona erdi.

Ne MESS üyesi kapitalistler ne de sendika ağaları, metal işçilerinin taleplerini, ihtiyaçlarını gördüler.

Her üç yetkili sendika tarafından açıklanan taslakların yetersizliği bir yana, açıklandığı günden bugüne erimeye devam ediyor, etmeye de devam edecek.

Haftalardır yapılan oturumlar da adeta orta oyunu oynandı. Oturumlarda kimin ne dediğini çok iyi bilen metal işçilerinin, “oturumlar canlı yayınlansın” talebi dahi kulak ardı edildi.

MESS' in çıkarlarını gözeten anlayışla hareket eden sendika ağalarının göstermelik ya da şov içeren kararlarının metal işçisi nezdinde bir karşılığının olmadığını da gördük.

MESS, bildiğimiz MESS: İşçi düşmanı!

Bugün yapılan 5. oturum ile MESS ağzındaki baklayı çıkardı.

Bütün metal işçilerinin de bildiği üzere;

-MESS, metal işçisine köleliği reva görüyor. Ucuz iş gücü cennetine çevirdikleri memlekette yine kapitalistlerin çıkarları her şeyin üstünde tutuluyor.

-MESS, zam oranını düşük tutarak Türk Metal ile pazarlık görüntüsü veriyor. Böylece Türk Metal' in çöp olan taslağını sözde mücadele aracına çevirmek istiyorlar. Metal işçilerini bu oranlara alıştırmak, sonra da razı etmek istiyorlar. Halbuki taslağın tamamı alınsa dahi ülke gerçekleri düşünüldüğünde hiçbir anlamı olmayacaktır.

-MESS kapitalistleri aynı zamanda milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücret tespit komisyonunun da doğrudan tarafıdır. Asgari ücret senaryoları ile metal işçisini susturmanın yollarını arıyor.

Metal işçisi arkadaşlar,

Yine, yeni, yeniden Metal Fırtına!

MESS, sarı sendikalar, iktidar...

Kimse, işçi sınıfıyla alay edemez. MESS üyesi kapitalistler, %1300' e varan kâr rekorları kırarken, asgari ücret açlık sınırının altında kalıyor. Ne dört ikramiye ne erzak, yakacak ne de Mest kartları evimizdeki giderleri karşılamaya yetiyor. Biliyoruz, yaşıyoruz, iliklerimize kadar hissediyoruz.

Bu masalardan metal işçisinin payına tek bir olumlu sonuç çıkmadı, çıkmayacak!

Bugüne kadar, ne kazandıysak dişe diş bir mücadele ile kazandık.

Yaptık, yine yapabiliriz!

İşte şanlı 77-78 grevi!

İşte 98 eylemleri!

İşte 2015 Metal Fırtına!

Ve daha sayamadığımız nice mücadelelerimiz...

Bırakalım yakınmayı!

Tüm direnişlerde, grevlerde, eylemlerde metal işçilerinin kendi öz gücü var. Hepsinin ortak özelliği üretimden gelen gücümüzdü.

MESS' in izin verdiği sınırlardaki eylem çizgisinin metal işçisine hayrının olmadığını biliyoruz. Ancak bildiğimiz eylemler diyerek ipleri sendika ağalarının eline bırakamayız.

Çünkü, bu sözleşmede çocuğunun, ailenin, senin geleceğin söz konusudur.

Metal işçisinin arasına nifak sokmak isteyen fabrikalardaki MESS sözcüleri, metal işçisinin direniş, eylem, mücadele inancını ve iradesini yok sayan, yok etmek isteyen sarı sendika temsilcilerini dinlemeyelim.

Yalan söylüyorlar!

Sefalet dayatmasına karşı her fabrikada birliğimizi kurabiliriz. O güç, irade, inat hepimizde var.

Sözümüz bir...

İşgal, grev, direniş!

Bu mücadeleyi omuzlayacak, metal işçisinin gerçek sendikası TOMİS olarak, sendika ağalarının saltanatına son vermek için yola çıktık ve yürümeye devam ediyoruz.

Gelin kardeşler, haklı ve onurlu yürüyüşümüze katılın.

Başka yol yoktur. Önümüze çıkan her zorluğu, engeli aşabilecek güçteyiz.

Çünkü, gücümüzü birliğimizden, metal işçisinden alıyoruz.

TOMİS Genel Yönetim Kurulu

23.11.2023