“Seçilmiş iradeyi yok sayamazsınız!”

Kadıköy ve Kartal belediye işçileri, DİSK/Genel-İş Genel Merkezi’nin şube yönetimine kayyım atamasına ilişkin Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube önünde açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 22 Mart 2023
  • 21:00

Kadıköy ve Kartal belediye işçileri DİSK/Genel-İş Genel Merkezi’nin şube yönetimine kayyım atamasına ilişkin Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube önünde açıklama yaptı.
22 Ocak'ta işçilerin iradesiyle seçimleri kazanan Genel-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Nazan Gevher Çam Ay, seçilmiş iradenin yok sayılamayacağının altını çizdi.
Kendileriyle yol yürüyen Kartal işçilerini selamlayan, onlarla mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Ay, şöyle devam etti:

“Şube yönetimi olarak bizi seçtiler. Tepeden inme atama yapamazsınız. Yaptınız mı yaptınız, siz kaybedeceksiniz. Nedir bu sendikal bürokrasi, nasıl açıklıyorsunuz? Şube yönetimine bilgi vermeden, istişare etmeden Ankara'ya gidip pazarlıklar yapan 2-3 kişiye Kartal işçilerinin hakkını teslim edemezsiniz. Seçilmiş iradeyi yok sayamazsınız.”

Ardından söz alan seçilmiş şube yöneticileri ve Kartal işçileri de kayyımı tanımadıklarını mücadele edeceklerini söyledi.

“Genel merkez yönetimi hükümetin 20 yıllık politikalarını uyguluyor”

Okunan basın metninde, Türkiye'deki sendikal harekete öncülük eden Genel-İş Genel Merkez Yönetimi’nin olmazsa olmaz değerleri bir kenara bırakarak, 20 yıldır mazlum halklara, emekçilere dünyayı dar eden hükümetin uygulamalarını artamayacak türden enteresan çıkışlarla sendikaya duyulan güveni yok ettiği kaydedildi. Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Sendikal bürokrasi ve hegemonyasının tavan yaptığı günümüzde, koltuk ve mevkileri uğruna işçi iradesini görmezden gelerek, seçilmiş şube yönetimleri eğer kendi iradeleriyle değil de genel merkezin iradesiyle hareket ediyorsa her türlü maddi ve manevi desteği vermekten geri durmayan sendikanın bürokrat burjuvası; emek diyen, hak diyen, işçi hakkı diyerek kendisini seçen emekçilerin hakları için çabalayan bizler gibi seçilmiş şube yönetimlerini de olağan üstü seçimlerle, şube kapatıp açarak, şube bölüp yeni şubeler açmak gibi her türlü argümanı işlerine geldiği gibi kullanıyorlar.”

Belediyelerdeki kayyım zihniyeti ne kadar antidemokratikse sendikadaki kayyımcılığın da aynı faşizan mantıkla yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada sendika ağalarının finansmanının işçi aidatları olduğu vurgulandı. Açıklama, şu sözlerle sona erdi:

“Yağma yok, bizler buradayız ve bu harami düzenini yıkarak, yeniden Kemal Türkler, Abdullah Baştürklerin mirasını ve mücadelesini sahiplenerek sırtımızdan semiren sendika ağalarının saltanatını yıkmak için mücadeleye devam edeceğiz.”