Sağlıkçılardan Beyaz Miting’e çağrı

İstanbul’da sağlık çalışanları Pazar günü Ankara’da yapılacak mitinge çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Mart 2020
  • 17:10

İstanbul’da sağlık emekçileri, sağlıkta şiddete karşı Pazar günü Ankara’da gerçekleştirecekleri Beyaz Miting'e çağrı yapan basın açıklaması gerçekleştirdi.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlenen eylemde ilk olarak söz alan Dev Sağlık-İş Genel Sekreteri Erdoğan Demir taşerondan kadroya geçirilen sağlıkçıların haklarını aramak ve hala taşerona bağlı çalışan sağlıkçılar olduğunu vurgulamak için Beyaz Miting'e katılacaklarını belirtti.

“Şiddetin en önemli nedeni”

Demir’in ardından söz alan TTB Genel Sekreteri Osman Öztürk, sağlıkta şiddetin son bulması için önerilerini şöyle sıraladı:

“Bu önerilerin birincisi; TTB tarafından hazırlanan ve yıllarca yasalaşmayan 'Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası'nın bir an önce Meclis’ten geçirilmesini istiyoruz. İkincisi; 6331 yasalı kanunun etkin olarak uygulanmasını istiyoruz. Üçüncüsü; bugün biliyoruz ki şiddetin en önemli nedeni beş dakika bile değil, üç dakikaya kadar düşen muayene süreleridir. Bu durumun bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Biz sağlık çalışanları olarak hastalara yeterli süre ayırmak istiyoruz. Dördüncüsü; acil servislerin sadece acil hastalara hizmet vermesi gerekiyor. Diğer hastaların polikliniklerde muayene olması gerekiyor. Beşincisi; birinci basamak sağlık hizmeti güçlendirilmeli, sevk zinciri uygulamasına geçilmeli.” 

“Kışkırtılmış şiddet”

Ortak açıklamayı SES Şişli Şube Başkanı Abuzer Aslan okudu. Aslan “Kışkırtılmış sağlık talebinin yarattığı kışkırtılmış şiddetin kurbanı olmaktan; sözlü, fiziksel saldırıya uğramaktan, darp edilmekten, yaralanmaktan, arkadaşlarımızı, meslektaşlarımızı kaybetmekten bıktık, usandık” ifadelerini kullandıktan sonra sağlıkta şiddete karşı Beyaz Miting'e çağrı yaptı.

Açıklamaya İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, Birlik Dayanışma Sendikası, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD DER), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubeleri, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, İstanbul Eczacılar Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası ve Dev Sağlık-İş üye ve yöneticileri katıldı.