Pressan patronu şimdi de sarı sendika Türk Metal'i devreye soktu!

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS), basına ve kamuoyuna yaptığı yazılı açıklama ile Pressan yönetimi ve işbirlikçi Türk Metal Sendikası'nın suç işlediğini, dışarda polis tehditti, içeride zorla Türk Metal'e üye olmanın dayatıldığını belirterek, tüm işçileri, emekçileri ve emekten yana olan herkesi haklı ve meşru mücadelelerine destek vermeye, işçi düşmanı Pressan'dan hesap sormaya çağırdı...

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 07 Haziran 2022
  • 13:32

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası’nın basına ve kamuoyuna yaptığı açıklamayı aşağıda yayınlıyoruz:

Pressan’da düşük ücretlere, kölece çalışma koşullarına, sendikalı olma hakkının gaspına karşı başlattığımız direnişimize Pressan patronunun tahammülsüzlüğü devam ediyor. Direnişimizin ilk gününden itibaren türlü ayak oyunlarına, saldırılara imza atan Pressan patronu, bugün, bunlara bir yenisini daha ekledi.

Ustalar, müdürler işçi arkadaşlarımızı odalarına çağırarak “e-devlet” şifrelerini almakta, işçi arkadaşlarımızı işten atmakla tehdit ederek zorla sarı sendika Türk Metal’e üye yapmaktadır. Pressan patronu açık bir şekilde anayasaya, yasalara aykırı hareket etmekte, suç işlemektedir.

Pressan patronunun hak-hukuk tanımayan, sendika düşmanı diğer tutumlarını tekrar hatırlatmak gerekirse:

İçerde sendikal faaliyet yürüten TOMİS üyesi iki işçi işten atılmıştır.

Direnişin başlamasının ardından Pressan yönetimi içerde her bir işçiyi 4-5 kamerayla izleyip, tutanak vb. uygulamalarla baskı ve mobbingi arttırmıştır. Ayrıca provokasyona başvurmuş, içerdeki işçileri direnişe karşı kışkırtmaya çalışmıştır.

Provokasyon hamleleri sendikamız tarafından boşa düşünülünce fabrika önüne çevik otobüsleri, akrepleri yığarak işçi arkadaşlarımızın gözünü korkutmaya, bizimle iletişimlerini kesmeye çalışmıştır.

Dışarıda polis tehdidini devreye sokan yönetim, bir yandan da içerde bazı işçilere zam yaparak sendikal örgütlenmeyi kırmaya çalışmıştır.

Tüm bu saldırılarla yetinmeyen Pressan yönetimi şimdi de Anayasa’ya, yasalara aykırı davranarak işçileri zorla Türk Metal’e üye yapmakta sakınca görmemektedir. İşçilerin TOMİS’teki örgütlülüğünü kırmak için ihanetçi Türk Metal bir kez daha patronların imdadına yetişmiştir.

TOMİS olarak bir kez daha ilan ediyoruz. Pressan patronunun hak, hukuk, yasa tanımayan tüm bu saldırıları karşısında haklı ve meşru mücadelemize devam edeceğiz. Tüm işçileri, emekçileri ve emekten yana olan herkesi de mücadelemize destek vermeye, işçi düşmanı Pressan’dan hesap sormaya çağırıyoruz.

 

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS)

07 Haziran 2022