Pressan direnişi 16. gününde…

Pressan yönetimi suç işliyor!

Pressan yönetimi Türk Metal çetesini devreye sokarak, işçilerin sendika seçme hakkına ve sendikal örgütlenmeye karşı bir saldırı başlattı. TOMİS Sendikası, tüm emek dostlarını, Presan patronu ve işbirlikçi Türk Metal'e karşı Pressan işçilerinin mücadelesine omuz vermek için fabrika önüne davet etti...

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 07 Haziran 2022
  • 11:37

Pressan yönetimi sendikal haklara yönelik saldırılarına hız verdi. Fabrika içinde işçilere baskı uygulayarak zorla e-devlet şifreleri üzerinden Türk Metal'e üye yapmaktadır. İşçilere baskı uygulayıp üye yapmaya çalışan yönetim üye olmayanları işten atmakla tehdit etmektedir.

TOMİS yaptığı açıklama ile Pressan yönetiminin ve Türk Metal çetesinin bu saldırılarına karşı tüm işçi, emekçi ve dostlarını TOMİS’i sahiplenmeye ve bu saldırıya karşı birlik olmaya çağırdı.

Açıklamada şunlar söylendi:

“Pressan yönetimi ve Türk Metal sendikası el ele işçi düşmanlığına devam ediyor! Anayasal suç işliyor!
E devlet şifresi istemek suçtur!
İşçileri sendikaya zorla üye yapmak zorla istifa ettirmek suçtur!
Türk Metal, Pressan yönetiminin İnsan kaynakları departmanında mı çalışmaktadır! Türk Metal Sendikası’na üye olmayan işçileri işten atmakla tehdit etmek suçtur!
İşçilerin anayasal hakkını engellemek suçtur!
Pressan işçisi kardeşlerimizi bu oyunu bozmaya, haklarına, geleceklerine, sendikalarına sahip çıkmaya TOMİS'e üye olmaya davet ediyoruz.”

Direnişçiler çay molalarında sık sık bu tehditlere karşı dik durmak gerektiğini yönetim-Türk Metal işbirliğiyle birliğimizi bölme çabalarını boşa düşürme çağrısı yaptı. Direniş çadırında ziyarete gelen İşçi Emekçi Birliği "Atılan işçiler geri alınsın", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Pressan işçisi yalnız değildir" sloganlarıyla direnişe destek oldular. İş paydosunda işçilere seslenen direnişçi işçiler "Bu fabrikaya sendika giremez diyen patron ne oldu da Türk Metal sendikasını çağırıyor. çünkü işçinin istediği sendikayı değil patronların istediği sendikayı bizlere dayatıyor" dedi.

İşçi Emekçi Birliği  de söz alarak "Sizlerin sendika seçme hakkına saldıranlara  geçit vermeyin sizi bugüne kadar destekleyen TOMİS sendikasına üye olarak ancak hakkınıza  sahip çıkabilirsiniz." Alkışlarla sloganlarla sesleniş bitirildi.

Kızıl Bayrak / Esenyurt