Polonez ve As Plastik direnişlerine ziyaret

As Plastik ve Polonez direnişlerini BDSP, İEKK ve DGB ziyaret etti ve sınıf dayanışmasını yükseltti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Eylül 2024
  • 21:02

Sınıf devrimcileri As Plastik ve Polonez direnişlerini ziyaret etti ve sınıf dayanışmasını yükseltti. Bunun yanı sıra direnişçi işçiler 29 Eylül’de gerçekleştirilecek panel / foruma davet edildi ve Emeğin Kurtuluşu’nun son sayısını işçilere ulaştırıldı.

“Polonez işçisi yalnız değildir”

İstanbul Çatalca'da bulunan Polonez gıda fabrikasında çalışan işçiler sendikalaştıkları için işten atılmışlardı. Polonez kapitalistinin işten atma saldırısına karşı direnişe geçen işçiler, sermayenin ve devletin tüm baskı ve saldırılara rağmen direnişlerini kararlılıkla sürdürüyorlar. Polonez işçilerinin direnişini 65. gününde BDSP, İEKK ve Devrimci Gençlik Birliği (DGB) ziyaret etti.

Ziyarette direnişçi işçilerin selamlandığı konuşmada şunlar denildi: 

“Sizler günlerdir burada tüm saldırılara karşı çok onurlu bir mücadele veriyorsunuz, üretimden gelen gücünüzü kullanıyorsunuz ve üretimden gelen gücünüzü kullandığımızda, birleştiğimizde, örgütlü bir şekilde hareket ettiğimizde ne kadar güçlü olduğumuzu da bütün işçi ve emekçilere gösteriyorsunuz... Hepimiz iş yerlerinde, fabrikalarımızda, bulunduğumuz her alanda birleşmeye, mücadele etmeye, örgütlenmeye devam edeceğiz. Ve bugün sizler gibi fabrikalarında direnmiş Greif işçileriyle geldik, Sinbo direnişçileriyle geldik. Bu mücadele deneyimlerimizi hep beraber paylaşarak birleştirerek daha da güçleneceğimizi düşünüyoruz. Birkez daha sizlerin mücadelesini selamlıyoruz”

Konuşmada 29 Eylül’de gerçekleşecek olan Panel/İşçi Forumu’na çağrı yapıldı. İşçilerle, direnişin sürecine dair ve Panel/İşçi Forumu üzerine konuşmalar yapıldı. Direniş alanında Emeğin Kurtuluşu’nun son sayısı işçilere ulaştırıldı.

“As Plastik işçisi yalnız değildir”

As Plastik işçilerine grevin üçüncü gününde BDSP ve Devrimci Gençlik Birliği (DGB) olarak grev alanına ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette işçileri selamlayan BDSP temsilcisi konuşmasında şunları dedi: 

Bizler, hepimiz çalıştığımız yerlerde, fabrikalarımızda, iş yerlerimizde benzer sorunları yaşıyoruz. Krizin faturası bizlere kesilmeye çalışılıyor. Bugün bu gidişata, baskıya, krizin faturasına ve her türlü örgütlülüğümüze yönelik saldırılara karşı, bizlerde Asplastik işçilerinin sesini tüm diğer fabrikalara ve mücadele alanlarına taşıyoruz, sizlerin yolunda mücadeleye çağırıyoruz arkadaşlarımızı. Çünkü izlenmesi gereken yolu sizler gösteriyorsunuz. İktidar, sermaye kol kola girmiş bizim kazanılmış haklarımızı gasp etmeye çalışıyor, en kötü koşullarda çalışmaya mahkum ediyor... Sizler ve direnen tüm işçiler bizlerin buna mahkum olmadığımızı gösteriyorsunuz. Ve bir kez daha bu mücadelede sizin yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyoruz” 

Konuşmanın ardından, grevdeki işçiler Panel/İşçi Forumu’na davet edildi.

Grev coşkusuyla halaylar çekildi. Halayın ardından işçilerle örgütlenme ve grev sürecine dair sohbetler edildi.

Kızıl Bayrak / Esenyurt