Polonez işçilerinden boykot çağrısı

Polonez işçileri, direnişlerinin 89. gününde pek çok yerde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında Polonez ürünlerini boykot etme çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 15 Ekim 2024
  • 15:30

Sendikalaştıkları için işten atılan Polonez işçileri, direnişlerinin 89. gününde bugün (15 Ekim) pek çok yerde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında Polonez ürünlerini boykot etme çağrısı yaptı.

Cevahir AVM önünde gerçekleştirdikleri basın açıklaması öncesinde direnişçi işçiler desteğe gelenlerle birlikte halaylar çekti. Ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada “Ürdünlü Polonez şirketi sendikaya üye olduğu için işten attığı 146 işçiyi geri alana kadar Polonez’e boykot!” pankartı açıldı. İlk olarak Tekgıda-İş örgütlenme uzmanı Yunus Durdu söz aldı. Durdu, Ürdünlü patronun yasa-kural tanımadan işçilerin hakkını gasp ettiğini söyledi. Herkesi Polonez işçileri ile dayanışmayı büyütmeye davet etti. Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Halil Faki Erdal konuştu. Erdal, direnişçi işçilerle dayanışma çağrısı yaptı.

Basın açıklamasını Tekgıda-İş başkan yardımcısı Erol Köse okudu. Açıklamada Polonez patronunun sendika düşmanı tutumları teşhir edildi. Mücadele kararlılığı vurgulandı, Polonez ürünlerine boykot çağrısı yapıldı. Basın açıklamasında Polonez’i boykot çağrısını tüm market önlerine taşıma çağrısı yapıldı. Ayrıca Türk-İş’in 20 Ekim’de Ankara’da gerçekleştireceği mitingin duyurusu yapıldı. Miting sonrasında Polonez işçilerinin Çatalca Adliyesi önünden başlayıp Ankara’ya “Anayasal hak yürüyüşü” gerçekleştireceği söylendi. Açıklama hep birlikte çekilen halaylarla sonlandırıldı. 

Eyleme aralarında İEKK, BDSP, İşçi Emekçi Mitingi bileşenlerinin de olduğu pek çok kurum, siyasi parti destek verdi.

Marmara Park AVM önünde basın açıklaması 

Polenez işçileri Beylikdüzü Marmara Park AVM önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. BDSP’nin aralarında olduğu pek çok kurum ve Perfetti işçileri ile As Plastik işçileri de basın açıklamasına katıldı. 

Açıklamada Polonez fabrikasında yaşanılan sendika düşmanlığına dikkat çekilirken, bu saldırılar ne kadar sürerse sürsün, atılan 146 işçi geri alınana dek mücadeleye devam edileceğinin vurgusu yapıldı. Ayrıca, Polonez işçilerinden yana olan herkesi, Polonez ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

Açıklamada sık sık “Polonez işçisi yalnız değildir”, “Sendika haktır engellenemez”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı. Eylem dayanışma çağrısı ile sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul