Petlas AKO’da direniş sürüyor!

Kölece çalışma koşullarına karşı sendikalaşan Kırşehir Petlas işçileri işten atmaya ve sendika düşmanlığına karşı mücadeleyi sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 22 Temmuz 2019
  • 23:37

Kırşehir’in en büyük fabrikası olan Petlas’ta çalışan nakliyat işçileri ağır çalışma koşullarına, düşük ücretlere, insani olmayan çalışma koşullarına isyan ettiler. Hakları ve gelecekleri için DİSK Nakliyat-İş Sendikası’na üye oldular.

Petlas /AKO yönetimi Nakliyat-İş üyesi işçilerin sendikal hak ve özgürlük mücadelesini boğmak için harekete geçti. Meşru haklarını kullanan işçiler Kırşehir yerel basınının ana omurgası tarafından ‘terörist’ olarak ilan edildiler. İşçilerin talepleri karşısında ‘kör sağır dilsiz’ oyunu oynayan Petlas/AKO yönetimine karşı mücadele bayrağını yükselttiler. Günlerdir taşıma işçileri direnmeyi sürdürüyorlar.

Petlas AKO yönetimi saldırıyı daha da ileri taşıyarak 47 işçiyi işinden ekmeğinden etti. İşçiler işten atılma saldırılarına, istifa baskılarına, e-devlet şifresinin verilmesi dayatmalarına rağmen sendikal hak ve özgürlüklerine kararlılıkla sahiplenmeyi sürdürüyorlar.

Petlas patronu en son saldırılarına yeni bir halka ekleyerek AKO’yu kapattı. Tüm işçilerin, Petro-Kimya İşkolundaki TİTİZ adı altında kurdukları yeni taşeron firmaya geçişlerinin yapıldığını, atılan işçilerin de kabul ederlerse TİTİZ firmasında işbaşı yaptıracaklarını ilan etti. Petlas yönetiminin asıl amacı sendikal örgütlenmeyi dağıtmak, çoğunluğu sağlamış olan Nakliyat-İş Sendikası’nı yetkisiz kılmaktır.

Bugün yapılan eylemle Nakliyat-İş üyesi taşıma işçileri, atılan işçiler işe geri alınana, işçiler insanca çalışma koşulları ve insanca yaşayabileceği bir ücret alana kadar direnişin ve mücadeleyi sürdüreceklerini gösterdiler.

İşçiler yaptıkları konuşmalarda kararlılıklarını ortaya koydular. Eylemde Eğitim-İş Şube Başkanı, Birleşik Metal-İş Çemaş işyeri baş temsilcisi de söz alarak işçilerin haklı direnişleri destek vereceklerini belirttiler. DİSK Dev Yapı-İş Kayseri Temsilcisi Haydar Baran yaptığı konuşmada “Sendikal hak ve özgürlüklerinize sahip çıkarak Nakliyat-İş’te örgütlendiniz. Tüm baskılara rağmen direnişiniz sürüyor. DİSK Kayseri Bölge’de bulunan işçiler adına direnişinizi selamlıyorum. Hiç kuşkusuz birliğinizin, mücadelenizin gücüyle sendikal hak ve özgürlüğünüzü söküp alacaksınız. İşten çıkarılan, kıyıma uğrayan arkadaşlarınızın yeniden aranıza dönmesini sağlayacaksınız” dedi.

Eylem boyunca, “Direne, direne kazanacağız!”, “Birleşen işçiler yenilmezdir”, “Sendika haktır gasp edilemez!”, “İşçi memur el ele mücadeleye!” şiarları haykırıldı.

Kızıl Bayrak / Kırşehir