Nestle işçileri Öz Gıda-İş’ten istifa ediyor!

Nestle işçileri, ihanetle sonuçlanan TİS'e tepki gösterdikleri için işten atıldı. İşçiler işbirlikçi Öz Gıda-İş’ten istifa ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 11 Temmuz 2014
  • 11:11

Nestle’nin Bursa Karacabey’de kurulu fabrikasında Öz Gıda-İş bürokratlarının satış sözleşmesinin ardından idari izne çıkarılan 28 işçi 7 Temmuz günü işten çıkarıldı. İşten çıkarmalarda patron ve sendika yönetiminin işbirliği yapması üzerine işçiler Öz Gıda-İş Sendikası’ndan istifa etmeye başladılar.

 

İşbirliğinin belgesi

İşten atılanlara Nestle yönetimi tarafından gönderilen tebligat tam olarak sendika yönetimi ile fabrika yönetimi arasındaki işbirliğini belgeliyor. Tebligat Nestle yönetiminin işçilerin grev ve örgütlenme yönündeki inisiyatifi karşısındaki gericiliğini olduğu gibi sergiliyor.

Tebligatta işten atmanın gerekçesi olarak şunlar yazıyor: “İşyerimizde bulunan ve örgütlü olan Öz Gıda-İş Sendikası ile 2014-2015 dönemi için başlatılan ve rekor zam ile sonuçlanan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sırasında negatif tutum ve davranışlarınız ile çalışanlarımızı etkilemeye çalıştığınız, sendika ve işyeri tekliflerinin dahi işçilere ulaşmasına engel olduğunuz, çalışanlarımızı iş yerinde grev uygulamasına mutlaka geçilmesi yolunda yönlendirdiğiniz, idari izinli olduğunuz dönemde dahi işyerimizin otopark alanı önünde toplanarak çalışanlarımızı etkilemeye çalıştığınız, yazılı ve görsel medya ile sosyal medya da yine asılsız haberler çıkmasına sebep olduğunuz, çalışanlarımızın rapor almak suretiyle işe gelmemeleri yönünde etkilemeye çalıştığınız, sonuçta iş yerinde mevcut çalışma ve huzur ortamını bozucu davranışlar sergilediğiniz anlaşılmıştır.” 

 

İşçiler kararlı

İşten çıkarmalarda fabrikada yetkili Hak-İş’e bağlı Öz Gıda-İş Sendikası yönetiminin olduğunu düşünen işçiler, işten çıkarmaların ardından bu sendikadan istifa etmeye başladılar. Aldığımız bilgilere göre çok sayıda işçi Öz Gıda-İş’ten istifa ederek Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası’na geçiyor. İstifaların önünü almak isteyen bürokratlar bir süredir ortalıkta görünmediği fabrikaya ziyaretler yapıyor. Fakat içlerinde daha önce istifa eden bir sendika temsilcisinin de olduğu işçiler kararlı görünüyor.

Bu arada işten atılan işçiler de vardiya çıkış saatlerinde fabrika önünde düzenli olarak eylem yaparken öte yandan da işe iade ve tazminatları için dava açtılar.

Kızıl Bayrak / Bursa

İLİŞKİLİ HABERLER