NAK Kargo işçileri: Ücretsiz izin kaldırılsın!

Ücretsiz izin saldırısına karşı NAK Kargo işçilerinin direnişi 9. gününü geride bıraktı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 28 Ocak 2021
  • 23:58

İzmir’de NAK Kargo’da ücretsiz izne çıkarılan işçiler fabrika önünde işe geri dönmek ve ücretsiz izinlerin kaldırılması için direnişlerinin 9. gününde basın açıklaması yaptı.

NAK Kargo önünde saat 16.30’da yapılacak basın açıklamasına katılmak isteyen ilerici, devrimci kurumlar direniş çadırına varmadan İzmir polisinin GBT dayatmaları ve tacizleriyle karşılaştı. BDSP’nin de içerisinde yer aldığı kurumlar direniş alanına geçtikten bir süre sonra basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını direnişçi işçilerden Abdülkerim Bişkin okudu. Çalıştıkları süre içerisinde birçok haksızlık ve zulme maruz kaldıklarını belirten Bişkin, pandemi sürecinde işsizlik tehdidini kullanan NAK Kargo sermayedarlarının, ağır mobbing uygulayarak işçilerin bütün haklarına el koyduklarını ifade etti.

200’ün üzerinde işçinin çalıştığı NAK Kargo’da baskı ve mobbingin yanı sıra işe başlayan her işçinin 15 gün sigortalarının yapılmadığı, çalışma saatlerinin çok uzun olduğu, mesai ücretlerinin ödenmediği belirtildi. Su ve çayı dahi işçilerin kendi ceplerinden aldığını aktaran Bişkin, birçok hak gaspı yaşadıklarını söyledi.

Tüm bu kötü çalışma koşullarına karşı işçilerin kendi aralarında konuştuklarını ve bunun dahi patronu rahatsız ettiğini söyleyen Bişkin şöyle konuştu:

“Kendi içimizde konuşmalarımızdan bile rahatsız olmuş ki 5 işçiyi pandemi nedeniyle işler kötü olduğu için ücretsiz izne çıkmamızı zorlayarak ücretsiz iznin ne zaman olduğu belli olmayan kağıtları baskı ve mobbingle imzalattılar. 2 işçi olarak bu haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı fabrika önünde direnişe başladık. Ücretsiz izinlerin kaldırılmasını, fabrika içindeki kötü çalışma koşullarının düzeltilmesini ve işe geri dönmek için direnişe başladık. Mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Dayanışmayı büyütme çağrısı yapılan eylem alkış ve sloganlarla son buldu.

Kızıl Bayrak / İzmir