Nak Kargo’da direniş sonlandırıldı

Nak Kargo’da ücretsiz izin saldırısına karşı iki işçi direnişe başlamıştı. Direnişçi işçiler üç haftanın sonunda direnişlerini sonlandırdıklarını duyurarak mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Şubat 2021
  • 12:50

Nak Kargo’da direnen işçiler yaptıkları açıklama ile direniş sürecini ve karşı karşıya kaldıkları saldırı sürecini anlatarak şunları ifade ettiler:

“Direnişimiz süresince, Nak Kargo işçileri olarak elde ettiğimiz kazanımları konuşmadan önce, İşçi sınıfını bölme politikası uygulayan patronların ve birkaç kuruş fazla aldığı için işçi sınıfına ihanet edip patronlarla işbirliği yapan kişilerin, bize yönelik “onlar şunlardanmış, onlar şöyleymiş, böyleymiş” sözleriyle başlayan ithamlarını kendilerine misliyle iade ettiğimizi bildirmek istiyoruz”

Direniş sürecinin işçilere kazandırdıklarının altını çizen işçiler şunları vurguladı:

“Evet, 3 haftadır direnişteyiz! Nak Kargo direnişçi işçileri olarak, iş yerinde hepimizin kendi aramızda kısık sesle dile getirdiğimiz talepleri, kapının önünde yüksek sesle haykırıyoruz. Ve bunun sonucunda, 2 yıldır zam yüzü görmeyen Nak Kargo'da ücretlere yüzde 25-30 oranında zam yapıldı, en düşük ücret 3.100 TL oldu.

Tek vardiya çalışma sistemi ile işçileri gecenin geç yarısına kadar tutan Nak Kargoda, çift vardiyaya geçişin sözü işçilere verildi.

Elinde sopa ile gezen ve görüntüsüyle bile işçiye mobbing uygulayan personel müdürünün sopası düştü.

Küfürlü hakaretlerle konuşan Nak Kargo patronları, biz kapının önünde durduğumuzdan beri artık kibar insanlar haline geldiler.

İşçi deyimiyle “karaborsa düzeni”yle işlerin yürüdüğü Nak Kargoda işlerin işleyişi daha düzenli ve insancıl hale dönüştürüldü.”

İşe geri dönemediklerini ancak yine de direnişin bir kazanım olduğunu belirten işçiler “İnanıyor ve biliyoruz ki, Nak Kargo’daki arkadaşlarımıza ve “işçi yuvası” diyebileceğimiz bu havzadaki tüm işçilere “birlik oldukları sürece patronların asla haklarını yiyemeceğinin” bilincini aşıladık, bizim nazarımızdaki en önemli kazanımımız budur” dedi.

Nak Kargo’da mücadelenin süreceğini belirten işçiler şunları ifade etti:

“Şimdi buradaki direnişimizi fiziken sonlandırırken, Nak Kargo’daki çalışma düzeninin takipçisi olacağımızı kazanımlarımızı korumak ve henüz kazanamadıklarımız için mücadeleyi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Akşam yemeğinde poğaça utancının bitimine kadar, yemekhanede ısıtma sorunu, lavabolarda hijyen sorunu, ilk 15 gün sigortasız çalıştırma sorununa dair taleplerimizin de takipçisi olacağız.

Ücretsiz izin düzenine ve işçi kıyımına karşı mücadelemiz örgütlü bir şekilde sürecek.”

Ekmek ve Onur İşçi Derneği’ni selamlayan işçiler son olarak şunları ifade etti:

“Nak Kargo işçilerinin, ekmeği, onuru ve birliği için, mücadelemiz örgütlü bir şekilde sürecek. Dünya üzerinde emeğiyle geçinen bütün işçi sınıfına ait bir veciz söz ile hepinizi selamlıyoruz:

‘Dünyanın bütün işçileri birleşin, zincirlerinizden başka kaybedeceğiniz bir şey yok’''

Kızıl Bayrak / İzmir