Mitaş’ta işten atma saldırısı

İş durdurma eylemlerinin yapıldığı Mitaş’ta işten atma saldırısı yaşandığını duyuran Ankara İşçi Meclisi işçilere seslendi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 24 Şubat 2024
  • 14:30

Patronun TİS’i tanımaması üzerine iş durdurma eylemlerinin yapıldığı Mitaş’ta işten atma saldırısı yaşandığını duyuran Ankara İşçi Meclisi işçilere seslendi.

AİM’in sosyal medya hesaplarında yer alan paylaşım şu şekilde:

“Mitaş patronu bekleneni yaptı, Mitaş'ta işten atmalar başladı.

Mitaş işçilerinin, patronun sözleşmeden doğan haklara saldırmasının ardından gösterdiği uzun süreli direniş işçilerin kazanımı ile bitmişti.

Dün başlayan işten atma saldırıları, patronun bu süreci sineye çekmediğini gösterdi.

İşten atmaların nedeni ise küçülmeymiş.

Oysa şu an nerdeyse her bölümde pazar mesaisi yapılıyor. Yani işler fazlasıyla açık, siparişler kapıda yığılmış durumda.

Mitaş patronu bu birkaç günlük süreci işçilerin tepkisizliğiyle atlatabilirse, yarın öbür gün mücadeleci işçileri işten atacaktır. Mitaş işçisi patron saldırılarının devam edeceğini öngörerek acilen patron işbirlikçisi sendika yönetiminden bağımsız olarak bölüm bölüm, vardiya vardiya birlik olmalıdır.

Patronun saldırılarına karşı koymanın başka yolu yoktur.

Mitaş işçisi kardeşler; bu kavganın özü üç kuruşa beş koymak değildir. Patron, işçilerin karşısında birlik olup haklarını araması olayını hazmedememiştir. O karşısında hakkını arayan, birleşen işçiler görmek istemiyor.

Bu milyonlarca işçi ve patron arasında yaşanan sınıf kavgasının sizin fabrikadaki yansımasıdır. Mitaş işçisinin yapması gereken tazminatlarımızı verir gideriz havasına girmek ya da bugünkü işten atmalara duyarsız kalmak değildir. Yapılması gereken; "aramızdan bir kişi bile eksilmemeli" bakış açısıyla çok daha büyük bir mücadele hazırlığı içine girmektir. Aksi halde Mitaş patronu sizi o fabrikada çok daha bunaltıcı koşullarda çalıştırmaya zorlayacaktır.

Mitaş işçisi hakları ve geleceği için bir kere daha direniş bayrağını yükseltmelidir.

Bu direnişi sağlayacak bölüm, vardiya ve fabrika komitesini bir an önce kurmalıdır."