Migros’u boykot çağrısı

Migros mağazalarında Migros’un işçi düşmanlığı teşhir edilerek boykot çağrısı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Şubat 2022
  • 19:15

Esenyurt’ta bulunan Migros deposunda sefalet zammı dayatmasına karşı başlayan direniş devam ediyor. 257 işçinin işten atıldığı Migros depo önünde direniş devam ederken pek çok şehirde Migros mağazalarında eylemler yapıldı.

Migros mağazalarında yapılan konuşmalarda Migros’un işçi düşmanlığı teşhir edilerek boykot çağrısı yapıldı.

İstanbul 5M Akbatı Migros’ta boykot çağrısı yapan Migros direnişçisi “Ben 257 arkadaşımla birlikte Migros depodan haksız yere işten atıldım. Tüm işçiler işe geri alana kadar boykotumuz devam edecektir” dedi.

Konya’da bulunan Migros’ta da işçilerin süren direnişi anlatılarak “Migros’tan alışveriş yapmayın, tavır alın. Patronlar her gün zenginleşir, birikimlerine birikim katarken işçilere kölelik dayatılıyor” denildi.

İzmir Aliağa’da Migros’ta yapılan konuşmada “Migros patronları karına kar katarken Migros işçisi saatlik ücretine 4 TL zam istediği için işten atıldı. İşçiler işlerine dönene kadar Migros’tan alışveriş yapmayalım” denildi.

Esenyurt 2M Altınyıldız Migros’ta yapılan konuşmalarda “Migros etiketlerine yüzde 100’e varan zam yapmış ancak işçisine saatlik bir ekmek parasını çok görüyor. 257 işçi karda, kışta soğukta direniyor” denildi. Konuşmalar mağazada bulunanlar tarafından alkışlarla karşılandı.

İstinye ve Ankara Migros mağazasında eylem yapan Halkevleri üyeleri “Karını 4’e katan Migros’u iyi tanıyoruz. Migros işçilerini de insani koşullarının oluşması için dayanışma çağırıyoruz” denilerek “Migros işçisi yalnız değildir” sloganları atıldı.

İstanbul Esenyurt City Center, Avcılar, Atakent’te ve Beylikdüzü’nde bulunan Migros mağazalarında yapılan konuşmalarda “Bugün 257 işçi mağdur yıllardır hepimiz mağduruz” denildi. Güvenlik görevlisinin engelleme girişimine mağazada bulunanlar engel oldu.

İzmir Üçyol Migros mağazasında PTT Sen Genel Başkanı Halit Büyük “Arkadaşlarımız işe alınana kadar aldıklarımızı bırakalım, işten atılan arkadaşlarımıza destek olalım” dedi. Konuşmalar sonrasında mağazada bulunanlar sepetlerini bırakarak dayanışma gösterdi.

Emeğin Gücü Mecidiyeköy Migros mağazasında, Mücadele Birliği okurları ve Emekçi Kadınlar Şişli Migros’ta, 4. Vardiya işçi dayanışması Kadıköy Bahariye’de, Devrim Hareketi, Gençlik Meclisleri Migros mağazalarında eylem gerçekleştirdi.

Kayseri, Ankara, Datça ve İstanbul’da metrobüslerde de Migros işçilerinin talepleri anlatılarak Migros’u boykot ve işçilerle dayanışma çağrısı yükseltildi.

Migros işçilerinin talepleri şu şekilde:

“-Saat ücretine 4tl zam

-Atılan işçiler geri alınsın

-Primler yasal çerçeveye alınsın

-İSİG kuralları uygulansın.”