Mega Polietilen işçilerinden eylem

Adıyaman’da bulunan Mega Polietilen işçileri gasp edilen ücretleri için eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 15 Nisan 2024
  • 22:00

Adıyaman’ın Besni ilçesinde bulunan Mega Polietilen işçileri gasp edilen ücretleri için eylem yaptı. “İşyeri aylıklarımızı gasp ediyor! Hakkımızı istiyoruz, alacağız!” yazılı pankart açılan eylemde BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen konuşma yaptı. Patronun kârını teşhir eden Türkmen şöyle devam etti:

“Ama işçilerin haklarına gelince diyorlar ki bizi idare edin. Biz bir aileyiz, aynı gemideyiz. Hep bu hikâyeleri anlatıyorlar. Eğer aynı gemideysek, eğer bir aileysek bu kalkınmadan, bu büyümeden, bu kardan işçilerin de faydalanması gerekmez mi? Siz servetinize servet katıyorsunuz ama bu serveti size kazandıran işçileri bayram üstü 2 maaşlarını ödemeden bayramı aç ve perişan geçirmelerine sebep oluyorsunuz. Bu mu aile olmak? Bu yalanları bize anlatmayın.”

Patronun sendika hakkına ve eyleme dönük tehditlerine tepki gösteren Türkmen “Sendika hakkı bizim anayasal hakkımızdır. 200 yıldır dünyanın her yerinde işçilerin kullandığı en demokratik meşru haktır ve ne işçiler nede BİRTEK-SEN olarak biz bu hakkı kullanırken patronlardan izin almayız” dedi.

Türkmen işçilerin taleplerini şöyle sıraladı:

“1. İçeride geciken bütün alacaklar, aylıkların tamamı ödenecek.

2. İçeride kayıt dışı elden para verme ortadan kalkacak ve bütün ücretler ve mesailer işçilerin hesabına yatacak. Yani yasal olarak olması gereken neyse olacak.

3. Hiçbir arkadaşımız eylemlere katıldığı için işten atılmayacak.”

Türkmen şöyle devam etti:

“O yüzden buradan başta buradaki kurum temsilcileri, destek için yanımızda olan siyasi partilerin, sendikaların, kurumların temsilcileri olmak üzere bütün Besni halkına ve Adıyaman halkına bu direnişteki işçilerle dayanışma içinde olma çağrısı yapıyoruz. Yalnız bırakmama çağrısı yapıyoruz. Çünkü buradaki işçiler Adıyaman halkının kardeşi, eşi, dostu, çocuğu. O yüzden eğer burada işçiler kaybederse bize dayatılan bu kölelik ve sefalet düzenine karşı mahkûm olursa emin olun dayatılan bu kölelik bütün topluma dayatılacak. Burada mega işçileri kazanırsa bütün Adıyaman halkı, bütün Besni emekçileri, bütün işçi sınıfı kazanmış olacak bu yüzden mega işçilerinin bu haklı mücadelesine destek olma ve dayanışma çağrısı yapıyoruz.”

Ardından söz alan Petrol İş şube Başkanı Mehmet Karaman “Adıyaman şube yönetimi olarak MEGA işçilerinin yapmış olduğu haklı eylemi sonuna kadar destekliyoruz her zaman yanınızda olacağız sizi destekleyeceğiz” dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.