Köyceğiz’de emeklilerden eylem

Köyceğiz’de Atatürk Meydanı’nda DİSK Emekli Sen Köyceğiz/Ortaca Temsilciliği eylem yaptı ve “Emeklilikte insan onuruna yaraşır bir ücret istiyoruz” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 12 Mart 2024
  • 22:00

Köyceğiz’de Atatürk Meydanı’nda DİSK Emekli Sen Köyceğiz/Ortaca Temsilciliği eylem yaptı ve “Emeklilikte insan onuruna yaraşır bir ücret istiyoruz” dedi.

17.30’da yapılan açıklamayı DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Aydın Ağlamaz okudu. Basın açıklaması öncesinde 12 Mart’ın 53. yıl dönümü nedeniyle bir konuşma yapıldı. Konuşmada şunlar ifade edildi:

“Türkiye işçi sınıfının, emekçilerin, aydın ve ilericilerin, sosyalistlerin susturulmaya çalışıldığı; sendikalaşma ve grev hakkının engellendiği, Konfederasyonumuz DİSK’e yönelik baskılar, gözaltı ve tutuklamalarla karakterize olan 12 Mart 1971 Darbesi’nin yıldönümünde, askeri ve sivil tüm darbelerin karşısında olduğumuzu; diktalara ve otoriter rejimlere karşı emeği, demokrasiyi, sosyal hukuk devletini, barışı ve laikliği savunmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz.” 

Açıklamanın ardından basın metni okundu ve “Emeklilikte insan onuruna yaraşır bir ücret istiyoruz” vurgusu yapıldı. Emekli maaşlarının yetersizliğinden bahsedilen açıklamada emekçilerin payına sefalet düştüğü ifade edilerek şunlar belirtildi:

Şirketler karlarını katlarken işçilerin payına yoksulluk, saraylar ışıl ışıl parlarken emeklilerin payına sefalet düşüyorsa; ne sosyal devletten ne eşitlikten ne de adaletten ne de yaşamdan söz edilebilir. Tüm bunların sözünün edilmediği yerde barıştan söz etmek mümkün değildir!”

“Emekliler sokağa, hesap sormaya” çağırılan açıklamada şunlar vurgulandı:

Meclis, emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin lira olarak belirledikten sonra tatile girdi. 16 milyonu aşkın emekli ve hak sahibinin sesine kulaklarını tıkayarak, 3 kuruşluk sözde artışa gönül rahatlığıyla el kaldıranlar, gönül rahatlığıyla dinlenmeye çekildi. Ant olsun ki emeklilere bir kez daha kuru ekmekten ibaret bayram sofrasını layık gören zihniyet, layık olduğu yerde; tarihin çöplüğünde kalacak. Emeklilerin insan onuruna yakışır bir yaşam için sokağa çıktığı her gün ise mücadele tarihine kazınacak. Emekliler, talep ettikleri, hak ettikleri bayram ikramiyelerine er ya da geç kavuşacak!”