“KHK gidecek biz kalacağız!”

KESK’in İzmir’de “KHK gidecek biz kalacağız” şiarıyla yaptığı eylem, 130. haftada devam etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 09 Ocak 2020
  • 09:23

KESK İzmir Şubeler Platformunun KHK ve ihraçlara karşı eylemleri 130. haftasında devam etti.

Dün, Karşıyaka İş Bankası önünde saat 17.30’da yapılan eylemde basın açıklamasını Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu. Kılıç “Yıllardır hukuk yok sayıldı. Adalet, adalet saraylarının duvarlarını süsleyen yaldızlı söz olarak kaldı. Ya da iktidar partisinin istediği kadar, istediği sınırlarda, istediği kişilere uygulanmakta kaldı” dedi ve şunları söyledi:

“Böyle olunca da hukuk iktidar partisinin çizdiği sınırlara hapsolmuş durumda. Arkadaşlarımızın ihraçları üzerinden 1226 gün geçti. Geçen bu zaman zarfında hala birçok arkadaşlarımızın itirazları görüşülmedi. Hala arkadaşlarımızın mesleklerini özel sektörde sürdürmeleri engelleniyor, Pasaportlarına el konmuş, seçilme hakları ellerinden alınarak bedel ödetilmeye devam ediliyor.”

Kılıç açıklamaya şöyle devam etti:  

“AKP+MHP iktidar bloğu toz pembe tabloları yandaş medyası aracılığı ile verirken bizler bunlara itiraz ettiğimiz için ihraç edildiğimizi biliyoruz. Bütçenin yandaş holdingleri olan Cengiz Holding, Limak, Kolin, Sancak, Sabancı, Koç Grupları için değil halk için bütçeyi savunduğumuz için işimize el konuldu. Tekrar tekrar bu şirketlerin borcunu silmelerine karşı çıktığımız için, kanser ilacı alamayan hastalara ilacı sağlayın dediğimiz için diplomalarımızın iptali ile yetinemeyip, özel sektörde çalışmamızı engellediler. Çocuklarının ısınabilmesi için saç kurutma makinesini açıp öbür odada intihar eden annenin yaşadıklarını onaylamadığımız için, çocuğuna pantolon alamayan babanın itirazına karşı çıktığımız için pasaportlarımızı yasakladılar, seyahat özgürlüğümüzü engellediler. Her gün yeni uçaklar, araba konvoyları alımına yeni saraylar yaptırılmasına, korku devleti yaratılmasına karşı çıktığımız için seçilme haklarımız gasp edildi. Yoksulluktan Fatih’te intihar eden 4 çocuğun intiharına, Antalya’da ailece intihar etme nedenlerine itiraz ettiğimiz için bizleri sosyal birer ölü haline getirmek istediler.

“Adı kalksa da uygulamaları devam eden OHAL koşullarında sendikal mücadele yürütmekteyiz. İktidarın, tek tip sendika ve tek tip sendikacı yaratmak istediği bu koşullarda hak ve özgürlükler mücadelesi yürüten bizler, her şeye rağmen demokrasi ve emek mücadelesini bedeli ne olursa olsun sürdürmekte kararlıyız.

“Yasaklamalar, zulüm, faşizan baskı ve uygulamalar iktidarın siyasal ömrünü kısaltmaktan başka bir işe yaramayacaktır. İşçi sınıfının, emekçilerin yüzyıllardır bin bir türlü bedel ödeyerek elde ettiği hak ve özgürlüklerin hangi gerekçe ile olursa olsun ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlere karşı fiili ve meşru mücadele hakkımızı sonuna kadar kullanacağız.”

Kılıç, 11 Ocak’ta düzenlenecek mitingine de çağrı yapıldı.

Ardından KESK Genel Başkanı Aysun Gezen konuşma yaptı.

Kızıl Bayrak / İzmir