Kendini yakan işçi için Ataşehir’de eylem

İki aydır maaşını alamadığı için dün kendisini yakan taşeron işçisi için Ataşehir Belediyesi önünde eylem yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 09 Ocak 2019
  • 19:28

İstanbul Ataşehir Belediyesi’ne bağlı bir taşeronda çalışan ve iki aydır maaş alamadığı için dün belediye binasında kendisini ateşe veren işçi Ramazan Karabacak için belediye önünde basın açıklaması yapıldı.

Dev-Yapı-İş Sendikası tarafından yapılan basın açıklamasında; “Bu ateş sizi de yakacak, Krizin bedelini ödemeyeceğiz!” ozaliti açıldı.

Sendika adına okunan basın açıklamasında ise ekonomik krize değinilerek bununla birlikte yüzbinlerce işçinin son 3-4 ayda işsizler ordusuna katılması teşhir edildi.

Sadece inşaat işkolundaki çalışan işçi sayısının 1 milyon 900 binden 1 milyon 450 bine düştüğü belirtildi. “İşçiler işten atılıp açlığa mahkum edilirken en temel hak olan ücretleri bile inşaat patronları ve taşeronlar tarafından gasp ediliyor. Bu devranın böyle gitmesine izin vermeyeceğiz” denildi.

AKP’nin “kriz yok” demagojilerinin teşhir edilerek şunlar söylendi: “Siyasal iktidar her ne kadar kriz yok dese de biz işçiler yaşamımızda bunun böyle olmadığını görüyoruz. Bu karanlık tablodan tek başına çıkış bulamayan onlarca işçi kardeşimiz ya binaların tepesine çıkıyor ya da dün burada olduğu gibi bedenini ateşe veriyor. Bu ne ilktir ne de bu devran böyle giderse son olacaktır. Evine haciz gelen, çocuğuna harçlık veremeyen, ev kirasını, faturalarını ödeyemeyen  işçiler bunalıma girerek kendine zarar verme yoluna gidiyor.”

Örnek Mahallesi Pazaryeri İnşaatı'nda çalışan Ramazan Karabacak’ın da bu işçilerden biri olduğu ve onu yalnız bırakmayacakları söylenerek patronları kurtarmak için onların yarattığı krizi işçilere fatura etmeye çalışan iktidara tepki gösterildi. Hakkını arayan işçilerin ise polis saldırılarıyla gözaltına alınması teşhir edilerek “Örgütlü mücadele ile bu karanlığı dağıtacak patronların fırsatçılığına izin vermeyeceğiz” ifadeleriyle açıklama sonlandırıldı.