Kayseri ve İzmir’de devrimci sınıf faaliyetleri

Sınıf devrimcileri Kayseri ve İzmir’de yürüttükleri faaliyetlerle işçi sınıfına örgütlenme ve mücadele çağrılarını taşıdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 05 Kasım 2019
  • 22:59

Sermaye devleti krizin faturasını, yeni sosyal yıkım ve saldırı programlarıyla işçi sınıfına ve emekçilere ödetme hazırlıklarında. Sınıf devrimcileri, bu hazırlıklara karşı işçi sınıfının birliğini ve sermaye iktidarına karşı mücadelesini örgütlemek adına çalışmalarını sürdürüyor.

Kriz ve kıdem tazminatı çalışması…

Krizin faturasına ve kıdem tazminatının gaspına karşı mücadele çağrısını içeren BDSP afişinin ve el ilanlarının Kayseri’de işçi ve emekçilerle buluşması için sınıf devrimcileri yoğun bir faaliyet yürüttüler.

Kayseri’de işçi semtleri olarak bilinen Battalaltı, Ziya Gökalp, Belsin, Argıncık, Doğu sanayi, Eskişehir Bağları semtlerinde “Krizin faturasına, kıdem tazminatının gaspına karşı mücadeleye!” şiarlı afişlerin tümü kullanıldı.

1 Kasım Cuma günü sabahın erken saatlerinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi işçilerine yönelik olarak Kayseri İşçi Birliği imzalı “Krizin faturasını ödemeyeceğiz, kıdem tazminatımızı gasp ettirmeyeceğiz!” şiarının yazılı olduğu el ilanlarından 1000 adet kullanıldı. El ilanlarının dağıtımı sırasında işçilerle kısa sohbetler gerçekleştirildi. İşçilerin el ilanlarının dağıtımına katılması dikkate değerdi.

İzmir’de Metal İşçileri Bülteni dağıtımı

Metal İşçileri Bülteni’nin “Düşük ücret, 3 yıllık sözleşme, sosyal yıkım saldırıları kapıda! MESS dayatmalarına, sendikal ağalık düzenine karşı birliğimizi güçlendirelim!” kapak şiarlı sayısı İzmir’de işçilere ulaştırıldı. 1 Kasım Cuma günü Menemen üst geçit, Asarlık, Koyundere ve Balatçıkta sabah vardiya gidişinde demir çelik işçilerine yapılan dağıtımda; İDÇ, Habaş, Özkanlar, Karel, Kardemir, Kocaer, Ege Gübre, Ege Çelik, Osman sönmez ve Star işçilerine bülten ulaştırıldı.

Koyundere’de ise bülten dağıtımı sırasında polisin keyfi GBT dayatmasına karşı dağıtım devam ettirildi. Bu keyfi dayatmaya rağmen işçilerin yoğun ilgi gösterdiği dağıtım sırasında işçilerle sohbet edildi.

Kızıl Bayrak / Kayseri-İzmir