İstanbul ve Kocaeli’de devrimci sınıf faaliyetleri

Sınıf devrimcileri, İstanbul ve Kocaeli’de kıdem tazminatının gaspı ve kriz gündemli faaliyetlerini sürdürdü. Metal ve petrokimya işçilerine bültenler ulaştırıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 28 Ekim 2019
  • 11:47

Ekonomik ve siyasal krizin derinleştiği ülkede, krizin faturasının çıkarıldığı işçi ve emekçiler açlığa, yoksulluğa mahkûm edilmek isteniyor. İşçi sınıfına dönük saldırılara her gün yenisi eklenerek ağır çalışma ve yaşam koşulları dayatılırken sınıf devrimcileri işçi ve emekçilere mücadele ve örgütlenme çağrılarını taşımaya devam ediyor.

Küçükçekmece’de sınıf devrimcileri, “Krizin faturasına, kıdem tazminatının gaspına karşı mücadeleye” şiarlı BDSP afişlerini Sefaköy Merkez, Sefaköy E-5, Sefaköy Halkalı Cad., Sefaköy Söğütlüçeşme Mahallesi’ne yaptı.

Ayrıca Metal İşçileri Bülteni’nin son sayısı ve MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci özel sayısı Yenibosna’da bulunan Paksan işçilerine ulaştırıldı.

Sınıf devrimcileri geçtiğimiz hafta da İşçilerin Birliği Derneği’nin “Her şeye zam... Asgari ücrete yok!” şiarlı duvar gazetelerini Sefaköy Merkez, Sefaköy Halkalı Caddesi, İkitelli Atatürk Mahallesi, İkitelli Aykosan Sanayi. Sitesi. çevresi, İkitelli Köyiçi Mahallesi’nde yoğun kullanılan güzergahlara ve duraklara yaptı.

Esenyurt ve Avcılar’da işçi emekçilerin yoğun olduğu mahallelerde de “Krizin faturasına, kıdem tazminatının gaspına karşı mücadeleye” şiarlı BDSP afişleri kullanıldı.

İşçi bültenleri Kocaeli’de servislere ulaştırıldı

Kocaeli’de işçilere seslenmeyi sürdüren sınıf devrimcileri, Metal İşçileri Bülteni ve Petrokimya İşçileri Birliği Bülteni’nin son sayısını İzmit ve Derince ilçelerinde birçok servis noktasında işçilere dağıttı.

İşçi duraklarında dağıtılan bültenler, metal, petrokimya, lastik işkollarında çalışan işçilere ulaştırıldı. MESS kapsamındaki fabrikalarda çalışan işçiler, TİS sürecine dair bilgi almak için sorular sordu. Görüşmeler ve MESS’in tutumu üzerine aktarımlar yapıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul-Kocaeli