Devrimci sınıf ve gençlik faaliyetleri sürüyor

Sınıf devrimcileri İstanbul ve İzmit’te işçilere ve gençliğe mücadele ve örgütlenme çağrılarını taşıdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Ekim 2019
  • 19:18

Sınıf devrimcileri geçtiğimiz hafta yürüttükleri faaliyetlerle işçi sınıfına ve gençliğe mücadele çağrılarını taşıdı. İstanbul ve İzmit’te TOMİS işçilere seslenirken, İstanbul DGB Avcılar’da gençliği geleceğine sahip çıkmaya çağırdı. Esenyurt’ta da metal ve petrokimya işkolundaki işçilere yönelik faaliyetler yürütüldü.

SİNBO’da işten atma saldırısına karşı faaliyet

İstanbul’da Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) SİNBO’da işten atılan üyeleri ile 10 Ekim sabah vardiyası girişinde birlikte fabrika önünde bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtım esnasında işçilerle sohbet edildi.

İşçilerin gece vardiyası çıkışında fabrika müdürü Yaşar Kılınç, işten atılan işçilerin yanına gelerek “Ne bildirisi dağıtıyorsunuz. Burada sömürü ve zülüm olmamaktadır. Herkes keyfinden memnun, bizim maaşları geç ödememizin sebebi bizden kaynaklı değil hükümetten kaynaklı” iddiasında bulundu. Ayrıca gece vardiyasından çıkan işçilere tehditler savurmaya başlayan Kılınç “Bildiriyi alan olursa işten çıkartırım, yediğiniz ekmeğe ihanet etmeyin” diyerek tehdit etti. İşçiler müdürü dinlemeyerek bildirileri almaya devam ettiler.

TOMİS İzmit’te kıdem tazminatı etkinliğine hazırlanıyor

TOMİS, İzmit’te de kıdem tazminatı hakkına sahip çıkma çağrısı ile yürüttüğü çalışmaları 12 Ekim’de sürdürdü. İzmit ve Derince’de işçi servis noktalarında yaygın bir seslenme yürütüyor.

“Krizin faturasını ödemeyeceğiz! Kıdem tazminatı hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz!” başlıklı bildiri dağıtılarak TOMİS’in 3 Kasım’da gerçekleştireceği etkinliğin duyurusu birçok fabrikanın servislerinde işçilere ulaştırıldı.

Dağıtımlar sırasında işçilerle sohbetler edildi. Krizin etkilerinden dem vuran işçiler, dağınık olmalarından kaynaklı sonuç alınamadığını belirterek bununla ilgili tepkilerini ortaya koydu. Fabrikalarında yaşanan sorunlardan bahseden işçilerden, işyerindeki işçilerin örgütlenme, sendikalaşma isteğinde olduğunu anlatanlar oldu.

Esenyurt’ta metal ve petrokimya işçilerine çağrılar

Hoşdere mevkiinde bulunan Mercedes ve Kıraç bölgesinde bulunan Pressan ve Öztiryakiler fabrikalarında çalışan işçilere 11 Ekim günü mücadele ve birlik olma çağrıları taşındı. “Metal TİS süreci başladı! ‘Boş’ taslakla ancak ‘hiç’ alınır! Kazanmak için birleşelim, inisiyatifi elimize alalım!” başlıklı Metal İşçileri Bülteni’nin dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtımda TİS süreçlerine dair işçileri bilgilendirme amaçlı ajitasyonlar çekildi. İşçiyi satan sarı sendikalar teşhir edilirken, bir yandan da örgütlenme çağrısı yapıldı. Faaliyet, bölgeye Metal İşçileri Birliği’nin stickerları yapılarak sonlandırıldı.

Kıraç bölgesinde bulunan Bıçakçılar fabrikasına “Çok yönlü saldırıları birliğimizi güçlendirerek püskürtelim” başlıklı Petrokimya İşçileri Birliği Bülteni dağıtıldı. Dağıtımda ekonomik krizin etkileri üzerine ajitasyon çekildi ve örgütlenme çağrısı yapıldı. Dağıtımın sonrasında da Petrokimya İşçileri Birliği imzalı stickerlar yapıldı.

İstanbul DGB: Savaşa değil eğitime bütçe!

Ekonomik krizin etkisinin arttığı ve gençlik içerisinde etkisini daha fazla gösterdiği bir dönemde üniversiteler zamlar ve yeni sorunlarla açıldı. İstanbul Devrimci Gençlik Birliği (DGB), bu gündemin yanı sıra savaş ve saldırganlığa karşı Avcılar’da 9 ve 10 Ekim’de faaliyetlerini sürdürdü.

Gençliğin en temel ihtiyaçları olan beslenme, barınma ve ulaşım alanlarındaki zamları işleyen duvar gazeteleri İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü’nde ve Avcılar’da gençliğin geçtiği güzergâhlara yapıldı. Duvar gazetelerinde, gençliğin sefalet koşullarına karşı çıkışsız olmadığı vurgulanırken, gençlik bu karanlık tabloyu dağıtabilmek için DGB saflarında mücadele etmeye çağrıldı.

Ayrıca, sermayenin savaş çığırtkanlığıyla yaratmaya çalıştığı şovenist histeriye, kirli savaşlara bütçeler akıtılmasına karşı Avcılar’da yazılamalar yapıldı. DGB imzasıyla “Savaşa değil, eğitime bütçe!” şiarı yazıldı.