Kastaş direnişine destek kampanyası

Kastaş’ta direnen kadın işçilerle dayanışmak, taleplerinin emekçiler tarafından sahiplenilmesi ve muhatapları tarafından karşılanması için imza kampanyası başlatıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 12 Nisan 2016
  • 10:07

İzmir Çiğli’deki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde işten atılmalarının ardından direnişe başlayan Kastaş işçisi kadınlar, fabrikanın önündeki direnişin 19. gününde. Direnişçi işçiler, taleplerini işçi ve emekçilere taşımak için imza kampanyası başlattılar. Hem hazırladıkları föylerle hem de internet üzerinden başlattıkları kampanyayla emekçilerden taleplerinin altına imza atmalarını istiyorlar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na iletilmek üzere hazırlanan imza metninde şu ifadeler yer alıyor:

“İşçi sınıfı ve emekçilere dönük saldırılara her geçen gün bir yenisinin eklendiği günlerden geçiyoruz. Siyasal iktidar uyguladığı politikalarla bir yandan ülkeyi kan gölüne çevirirken öte yandan bizi kölece çalışma ve yaşam koşullarına mahkum etmektedir. Azgın sömürü, ağır ve yıpratıcı çalışma koşulları, güvencesizlik yetmezmiş gibi; kıdem tazminatı hakkımız gasp edilmeye çalışılmakta, kiralık işçilik adı altında biz işçileri modern köleler haline getirecek uygulamaların önü açılmaktadır.

Bu politikalar ilk önce kadın işçileri vurmakta; mobbing, taciz, ucuz ve yedek iş gücü olarak görülmek, aynı işi yaptığı halde daha az ücret almak, aşağılanmak vb. cinsel ezilmişliğin getirdiği sorunlara bir de yeni hak gaspları eklenmektedir.

İzmir Çiğli AOSB'de direnişe geçen Kardelen Yoğungan ve Sonay Tezcan tam da bu saldırı ve sorunlara karşı direnişe geçmiş, böylece kadın işçilerin yaşadığı sorunlara bir kez daha dikkat çekilmesini sağlamışlardır. Bizler bu iki kadın direnişçinin yanında olduğumuzu ilan ederken, öte yandan aşağıdaki taleplerin yerine getirilmesi için tüm ilgilileri göreve çağırıyoruz.

1-Eşit işe eşit ücret!

2-Her fabrikaya kreş!

3-Fabrikalardaki işçilere dönük baskılara son verilsin!

4-Mobbing ve taciz uygulamalarının failleri ve sorumluları cezalandırılsın!

5-Bu tür uygulamaların açığa çıkarılması için bütün fabrikalar, işçi örgütleri tarafından oluşturulacak bağımsız bir heyetin denetime açılsın!

6-Sömürüye, baskıya, mobbinge ve tacize  karşı mücadele eden, bu yüzden işten atılan Kastaş işçileri Sonay Tezcan ve Kardelen Yoğungan'ın iş hakları iade edilsin, talepleri karşılansın, baskı ve mobbing politikalarının uygulayıcısı olan formen ve genel müdürün işine son verilsin!

7-Sendikal örgütlenmenin önündeki bütün engeller kaldırılsın!

8-Kıdem tazminatının gaspı, kiralık işçi bürosu, yarı zamanlı çalışma vb. uygulamalara bütün hukuksal zeminleriyle birlikte son verilsin.

9-İşyerinde, okulda, sokakta toplumsal yaşamın her alanında kadın erkek eşitliği!”

İmza kampanyasına internet üzerinden destek olmak için burayı tıklayabilirsiniz…

İLİŞKİLİ HABERLER