İZBB işçilerinin direnişi sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İZBB) bünyesinde taşeron firmada çalışırken işlerinden çıkarılan evde sağlık ve bakım işçilerinin, İZBB Kültür Park önünde başlattığı eylem 11'inci gününde devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Ağustos 2022
  • 17:15

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İZBB) bünyesinde taşeron firmada çalışırken işlerinden çıkarılan evde sağlık ve bakım işçilerinin, İZBB Kültür Park önünde başlattığı eylem 11’inci gününde devam ediyor. İşe geri dönme sözü veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sözünü tutmaması üzerine direnişi sürdüren işçiler basın açıklaması yaptı.

“İşimizi geri istiyoruz” ve “akrabalık değil iş ve ekmek davamız” pankartının taşındığı eylemde direnişçi işçiler söz alarak 11 gündür verdikleri mücadeleyi anlattı. İşçiler adına yapılan açıklamada 11 gündür işlerine dönmek için direndikleri belirtilerek, taşeronun zulmünde, güvencesiz ve ağır iş yükü altında değil, güvenceli ve sosyal haklara sahip olarak çalışmak istedikleri söylendi. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Miting meydanlarında, kamuoyuna söylenen ‘Taşeronu Kaldıracağız’, ‘Taşerona Hayır!’ sözlerinin bizim için karşılığının olmasını bekliyoruz! Ama tam tersini yaşıyoruz! 11’inci günümüzde bizlere verilen ‘Sizin işbaşı yapmanız için çalışma yapıyoruz’ sözleri tutulmuyor! Büyükşehir Belediyesi sorumluluktan kaçıyor ve bizi oyalıyor.”

33 kişinin, güvenceli koşullarda iş başı yapana kadar mücadelenin süreceği belirtildi. 

Meclis toplantısına katılmak isteyen işçiler darp edildi

11 gündür eylemlerini sürdüren 33 işçi, Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Belediye Meclis toplantısına katılmak istedi ancak işçiler güvenlik görevlileri tarafından darp edildi. Toplantıya katılmaları engellenen direnişçiler kültür merkezi önünde eylem gerçekleştirdi. Eylemde yapılan konuşmada şu ifadelere yer verildi:

“Taht kurduğunuz, oturduğunuz koltuklardan kalkın da sözünüzü tutun! Muhatabımız sizsiniz! Önümüze polisi, zabıtayı dikerek kaçamazsınız. Ekmeğimizi, işimizi, aşımızı geri istiyoruz ve alacağız!”

Kızıl Bayrak / İzmir