“İstihdam paketine” karşı işçiler eylemde

Türk-İş, "istihdam paketi" adıyla mecliste olan torba yasa saldırısına karşı basın açıklamaları gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Ekim 2020
  • 15:10

Türk-İş "istihdam paketi" adıyla işçilerin haklarını gasp edecek torba yasaya karşı basın açıklamaları düzenledi.

Ankara

Ankara'daki Türk-İş Genel Merkezi önünde yapılan açıklamada "Kölelik yasasına hayır" sloganı atıldı.

Burada konuşan Türk Metal Sendikası Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Nihat Zengin, "istihdam paketi" adı altında kamuoyuna sunulan düzenlemeye tepki gösterdi. 25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere istihdam kolaylığı sağlayacağı iddia edilen düzenlemenin aslında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve de çalışma barışının ortadan kalkmasına neden olacağını belirten Zengin, "Böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hem çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz. İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu biliyoruz. Bu gidişe dur dememiz gerekiyor" dedi.

İzmir

İzmir'de Türk-İş Ege Bölge Temsilciliği önünde yapılan basın açıklamasında "Maden işçisi yalnız değildir", "Birleşe birleşe katılacağız", "İşçiyiz haklıyız kazanacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganları atıldı. Açıklamada maden işçilerinin direnişi selamlanırken geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren kargo işçisi de anıldı. Eylemde Torbalı'da Selüloz-İş'te örgütlenen ve Oral ambalaj fabrikasında işten atılan işçilerin direnişi ile dayanışma çağrısı yapıldı.

Basın açıklaması öncesinde Türk-İş Ege Bölge Başkanlığı'na Türk Metal İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal'in vekaleten geçtiğini duyuruldu.

Kocaeli

Türk-İş Kocaeli İl Temsilciliği önünde gerçekleştirilen eylemde yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

"25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere 'İstihdam kolaylığı sağlayacağı' iddia edilen düzenleme, aslında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve de çalışma barışının ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın alt-üst olmasına neden olacaktır. Böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hem de çocuklarımıza büyük kötülük yapmış oluruz. İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu yaşayarak öğrendik. Bu gidişe dur dememiz gerekiyor."

Diyarbakır

Türk-İş Diyarbakır 7. Bölge Temsilciliği önünde yapılan açıklamada, düzenlemenin güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketi olduğunu söylenerek, işçinin emeğinin sermayenin sömürüsüne bırakıldığı belirtildi.

Adana

Türk-İş 4. Bölge Temsilciliği, Bayrak Parkı'nda gerçekleştirdiği açıklama ile paketin işçi ve emekçilere dönük bir saldırı olduğu ifade edildi.

Mersin

Türk-İş Mersin Temsilciliği önünde açıklama yapıldı. "Kölelik yasasına hayır" pankartının açıldığı açıklamada, "İşçiler el ele genel greve" sloganlarının atıldığı eylemde açıklama okundu.