İşçiler hakları için direniyor

Dört bir yanda işçiler sendika düşmanlığına ve işten atmalara karşı direnmeye devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 30 Mayıs 2022
  • 20:35

Dört bir yanda işçiler sendika düşmanlığına ve işten atmalara karşı direnmeye devam ediyor. Lila Kağıt, Asen Metal, Neşe Plastik, Ergsan Döküm, Abalıoğlu Lezita, Acarsoy Tekstil, Çakır İnşaat’ta işçiler hakları ve gelecekleri için direnmeyi sürdürüyor.

Tekirdağ Ergene Ulaş OSB’de bulunan Lila Kağıt fabrikasında Selüloz-İş üyesi işçiler 150 gündür işe geri dönme ve insanca yaşam talebiyle direnişlerini sürdürüyor.

Gebze’de bulunan Asen Metal’de Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin direnişi dayanışma ziyaretleri ile sürüyor. Daralma gerekçesiyle 74 sendika üyesi işçinin işten atıldığı Asen’de fabrika önünde 19 gündür devam eden direnişi Sarkuysan, ZF Sachs işçileri ve çok saysıda demokratik kitle örgütü ziyaret etti.

Gebze Otomatik Yan Sanayi İhtisas OSB’de bulunan 135 işçinin çalıştığı Neşe Plastik’te grev devam ediyor. Petrol İş Sendikası İstanbul 2 Nolu şube ile Neşe Plastik yönetimi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine 18 Mayıs’ta greve çıkan işçilerin grevi sürüyor.

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Ergsan Döküm’de Birleşik Metal-İş üyesi oldukları için işten atılan işçilerin direnişi 56 gündür devam ediyor.

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Abalıoğlu Lezita’da Öz Gıda İş Sendikası'na üye olan 40 işçi işten atılmış ve direnişe başlamıştı. İşçiler ve Öz Gıda-İş Manisa’nın Turgutlu ilçesinde hem belediye önünde hem de market önlerinde basın açıklaması yaparak Lezita ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu.

Bursa’da bulunan Acarsoy Tekstil’de kadın işçilerin mücadelesi sürüyor. “Bütün kadınlar adına direniyoruz” diyen Öz İplik-İş üyesi işçilerin direnişi 76 gündür devam ediyor. Çevre fabrikalardan işçiler direnişi ziyaret etti.

Elazığ TOKİ şantiyesinde Çakır İnşaat’tan işten atılan ve haklarını istediği için patron tarafından darp edilen inşaat işçisi Ersin Dinç’in direnişi sürüyor. Çakır İnşaat’ın İstanbul’da bulunan ofisi önünde üyesi olduğu İnşaat-İş Sendikası ile birlikte direnen Dinç, direnişin 2. gününü geride bıraktı.