İBB’de direniş 5. gününde

Hedef gösterilen ve işten atılan İBB çalışanlarının Saraçhane Parkı’ndaki direnişi 5. gününde devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Ağustos 2022
  • 17:30

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin Kod 42, 25 ve 2'yle işten çıkardığı İBB işçilerinin direnişi 5'inci gününde devam ediyor.

Saraçhane'de bulunan İBB binası önündeki parkta oturma eylemini sürdüren İBB işçileri adına basın açıklamasını işten çıkarılan şehir plancısı Ramazan Oruç okudu. Direnişin 5. Gününde tüm İBB çalışanlarına seslenen Oruç, kuşatıldıkları koyu karanlığı hep birlikte dağıtacaklarını ve aydınlık geleceği hep birlikte inşa edeceklerini söyledi.

Oruç açıklamanın devamında şunları dedi:

“İstanbul'da şahikasını bulan değişim iradesinin örgütlenmesinde her yurttaş kadar katkımız olduğunu, bu nedenle değişim vaatlerinin yerine getirilmesi hususunda da sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. 2019 yerel seçimleriyle başlayan bu değişim beklentisinin, 16 milyon İstanbullu için fedakârca çalışan bazı paydaşların gözden çıkarılmasıyla sekteye uğraması tehlikesine dikkat çekiyor, yöneticileri bu konuda uyarıyoruz!”

“İşten atılma kaygısı taşıyan tüm İBB çalışanları için de direniyoruz”

Açıklamanın sonunda şunlar ifade edildi:

“Yalnızca bu alanda toplanan birkaç on kişi için değil, işten atılma kaygısı taşıyan tüm İBB çalışanları için de direniyoruz. Dolayısıyla gönlü bizimle olan ama hayatta kalma kaygısının bu denli yüksek olduğu bir dönemde yanımıza gelemeyen bütün işçi arkadaşlarımıza da onlarla olduğumuzu, onları anladığımızı, onlar için de mücadele ettiğimizi ifade etmek istiyoruz. İş koşullarına itiraz ettiği, toplumsal meselelere duyarlı olduğu, politik duruşunu ifade ettiği için sivil ölüme mahkûm edilerek Kod 42, 25 ve 2 gibi işçinin somut olarak hiçbir hak alamadığı kodlar ile işinden edilen işçiler olarak biz, İBB yönetiminin bu pervasız tutumunun karşısında mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Basın açıklamasını sloganlarla sonlandıran İBB işçileri, oturma eylemi gerçekleştirdi. Her gün 15.00-18.00 arası yapacakları oturma eylemine çağrı yaptı.