Haber-Sen: Köle değil postacıyız!

Haber-Sen İstanbul Şubeleri, kölece çalışma koşullarına karşı Sirkeci, Avcılar ve Şişli’de PTT önünde eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Kasım 2022
  • 19:55

KESK’e bağlı Haber-Sen İstanbul Şubeleri kölece çalışma koşullarına karşı Sirkeci, Avcılar ve Şişli PTT önünde eylem gerçekleştirdi.

Eylemlerde gerçekleştirilen basın açıklamasında 182 yıllık PTT kurumunun 21. yüzyılda orta çağ usulü dağıtım yaptırdığına dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“PTT’nin 2013 yılında A.Ş. olma süreci ile birlikte, PTT emekçilerinin çektiği sıkıntılar bitmemiş; sorunlar katlanarak artmıştır. Kuruluşundan itibaren kâr eden Kurum Varlık Fonu’na devredildikten sonra zarar üstüne zarar açıklar hale geldi. 8 yıldır görevde yükselme sınavları yapmayan Kurum liyakatsiz yöneticilerin eline bırakıldı. Aynı işi yapmalarına rağmen farklı mali ve özlük haklara sahip farklı statüde çalışanların varlığı Kurumda iş barışının bozulmasına neden oldu. Sonuç olarak PTT Yönetimi,  hem Kurumun itibarını hem de PTT emekçilerinin Kuruma olan aidiyetini zedeledi. Biz Kurumun gerçek sahipleri PTT emekçileri olarak Kurumumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Liyakatsiz yöneticiler tarafından uygulanan antidemokratik ve insanlık onuruna yakışmayan uygulamaları kabul etmeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz.”

Kölece çalışma koşullarının aktarıldığı açıklamada talepler şöyle sıralandı:

“1-PTT acilen ihtiyaca göre yeterli kadrolu personel alımına gitmelidir.

2-İş barışını bozan farklı statüdeki çalışma şekillerini kaldırarak, tüm çalışanlar kadrolu tek statüde birleştirilmelidir.

3-Acilen liyakat esaslı, şeffaf ve objektif görevde yükselme sınavları açılmalıdır.

4-Son yılarda yapılan liyakatsiz görevde yükselme unvanlarını geri çekilmelidir.

5-Çalışanlarına insanlık onuruna yakışır çalışma ortamları sunulmalıdır.

6-Artan ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak yoksulluk sınırının üstünde bir maaş verilmelidir.

7- Anayasa, yasa ve mahkeme kararlarını yok saymaktan vazgeçmelidir.”