Finans Merkezi şantiyesinde direniş ve kazanım

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyesi işçiler Finans Merkezi Şantiyesi önünde hakları için direnişe başladı. Direniş kısa sürede kazanım getirdi ve işçilerin hakları ödendi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Ocak 2022
  • 15:45

İstanbul Finans Merkezi Şantiyesi’nde Limak Holding taşeronu Telemobil işçileri, alacakları için DİSK/Dev-Yapı-İş ve İnşaat-İş ile birlikte direnişe başladı.

“Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz” pankartı taşıyan işçiler yaptıkları açıklamada Limak’la sözleşmesi biten Telemobil işçilerinin ücretleri ödenmeden çıkış yapılmak istendiğini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dün itibarıyla ihbarı olmayan arkadaşlarımızın alacakları ödenerek çıkışları verilecekti. Ama sadece 24 arkadaşımızın ücreti ödendi. 22 arkadaşımızın hakları için bekliyoruz. 30’a yakın arkadaşımıza da ihbar süresi kullandırılacaktı. Şirket sözünü tutmayınca o arkadaşlarımızın da alacaklarını alarak çıkaracağız. Ödeme yapmadan çıkarmak istiyorlar. İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş olarak alacaklar ödenmeden buradan çıkmayacağız.”

HDP Milletvekili Musa Piroğlu da eylemde yaptığı konuşmada şantiyeyi göstererek şu ifadelere yer verdi:

“Bu gördüğünüz şantiye, iktidar yandaş şirketlere nasıl para aktardığının en güzel örneğidir. Önce geliyorlar arazileri yağmalıyorlar, halkın servetini yağmalayıp müteahhitlere peşkeş çekiyorlar, ardından ihaleleri müteahhitlere peşkeş çekiyorlar. Müteahhitler bununla da doymuyor işçinin kanını da emiyorlar. Bu gökdelenlerin her birinin temelinde işçi kanı yatıyor.” 

Piroğlu, ülkenin tüm şantiyelerinde inşaat işçilerinin güvencesiz, örgütsüz çalıştığına dikkat çekerek “Burada yaşanan sorun, tüm işçilerin sorunudur. Onların servetinin kaynağı işçinin yağmalanan ekmeğidir” dedi.

/videos/haber/2022/01/01-18-dev-yapi-is-kazanim-aciklama.mp4

Direniş kazanımla sonuçlandı

Direnişin kazanımına dair Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut açıklama yaptı. Karabulut kazanımı şu ifadelerle duyurdu:

“Direndik kazandık! Arkadaşlarımızın geciktirilen ücretleri, bugün direnişimiz sonucu ödendi. Bütün direnen arkadaşları kutluyoruz. Direne direne kazanacağız. Geçmiş dönemde çıkarılan arkadaşların ücretleri de ödenecek. Yaşasın mücadele, yaşasın direniş diyoruz.”

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş sendikalarına üye işçilerin de olduğu direniş kazanımla sonuçlandı. İnşaat-İş, hakları gasp edilen işçilere ödeme yapıldığını duyurdu.