“Fernas işçileri serbest bırakılsın, talepleri karşılansın!”

Fernas madencileri Ankara’da yaptıkları açlık grevinin ikinci gününde (15 Ekim) gözaltına alındı. Emeğin Kurtuluşu yaptığı açıklamayla “Fernas işçileri serbest bırakılsın, talepleri karşılansın!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Ekim 2024
  • 08:00

Fernas madencileri Ankara’da yaptıkları açlık grevinin ikinci gününde (15 Ekim) gözaltına alındı. 

AKP Milletvekili Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilik'te sendikalı oldukları ve haklarını istedikleri için işten atılan işçilerin direnişi sürüyor. Manisa Soma'daki madende çalışan işçiler Bağımsız Maden İş Sendikası’yla birlikte 52 gündür direniyor. Ankara'da başlattıkları açlık grevinin 2. gününde gözaltına alındılar. İşçiler bugün (16 Ekim) öğlen saatlerinde serbest bırakıldı. Madencilerle birlikte gözaltına alınan Ezgi Gözoğlu ise savcılığa sevk edildi.

Gözaltına alınan direnişçiler için Emeğin Kurtuluşu’nun açıklaması şu şekilde:

“52 gündür direnen 3 gündür açlık grevinde olan işçiler dün (15 Ekim) gece yarısı göz altına alındılar. Soma ve diğer yerlerde, madenlerde, fabrikalarda işletmelerde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri almayan devlet söz konusu olan sermayenin, 3-5 haramzadenin çıkarları olduğunda pek hassas. Kadınları çocukları korumayan devlet “işçilerin yol açtığı güvenlik tehlikeleri” konusunda pek mahir.

Biliyoruz, ülkeyi baştan aşağıya bir yangın yerine çevirdiğiniz, milyonlarca emekçiyi kölece çalışma ve yaşam koşullarına mahkûm ettiğiniz için yükselen her itiraz, ortaya çıkan her direniş uykularınızı kaçırıyor. Polenez’de, Fernas’ta yada ülkenin herhangi bir yerinde, direnen, mücadele eden her işçi bölüğü size bir gün mutlak biçimde karşı karşıya kalacağınız kaçınılmaz akıbetinizi çağrıştırıyor.

Fernas işçileri serbest bırakılsın. Talepleri kabul edilsin. Atılan işçiler geri alınsın. Madenlerde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınsın. İşçilere insanca çalışma koşulları sağlansın.

Krizin faturasına ve faşist baskıya geçit vermeyeceğiz.

Kahrolsun ücretli kölelik düzeni.”