Farplas’ta direniş 11. gününde!

Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye Farplas işçileri kapı önündeki direnişlerinin 11. gününde mücadeleyi sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 12 Şubat 2022
  • 18:10

İşten atılan ve fabrika önündeki kararlı direnişlerini sürdüren Farplas işçileri, güne fabrika bölümlerine gerçekleştirdikleri yürüyüşle başladılar. Tüm bölümler önünde alkış ve sloganlarla seslerini yükselten Farplas işçileri "Direne direne kazanacağız!", "İşçiler açken patronlara huzur yok!" sloganıyla direniş kararlılığını bir kez daha ortaya koydular.

Direnişlerini sürdüren Farplas işçilerine dayanışma büyüyor

Kapı önündeki direnişlerini sürdüren Farplas işçilerini bugün saat 12.00' da Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ve Sınıf Tavrı ziyaret etti. Direniş alanında TKH adına yapılan açıklamada Farplas işçilerinin hak alma mücadelesi selamlandı. Farplas işçilerinin yalnız kendi hakları için değil, tüm Türkiye işçi sınıfının emeği ve alınteri için mücadele verdiği ifade edildi. Konuşma, "Direnişinizin kazanımla sonuçlanana kadar sizin yanınızda olacağız" sözleriyle sonlandırdı.

Ardından Sınıf Tavrı adına Kemal Parlak sendikal örgütlenme ve mücadelesi üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

Saat 13.15' de Kaldıraç ve Sosyalist Kadın Hareketi direniş alanına ziyaret gerçekleştirdiler. Burada yapılan açıklamada, sermayenin topyekûn saldırılarına karşı emek cephesinin de topyekûn direniş ruhuyla hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca Farplas işçilerinin direnişinde sürekli işçilerin yanında yer alan HDP Milletvekili Musa Piroğlu bir kez daha direniş alanına gelerek dayanışma içerisinde bulundu.

Saat 14.00' da Gebze Eğitim Sen üyesi bir öğretmen ev yemeği getirerek direnişle dayanışma gösterdi.

Saat 14.30'da direniş alanına DGB, Birleşik İşçi Hareketi, ESP, KÖZ, Dev-Güç, Öğrenci Faaliyeti, Özgürlükçü Gençlik, HDP'li Üniversiteliler, Kaldıraç ve SDGF'nin olduğu gençlik örgütleri ziyaret gerçekleştirdi. Bileşenler adına tek tek konuşmalar gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından hep birlikte halaylar çekildi. "Farplas işçisi yalnız değildir!", "Yaşasın sınıf dayanışması!" sloganları atıldı. Alanda atılan "Migros işçisi yalnız değildir!" sloganıyla Migros işçilerinin direnişi selamlandı.

Limter-İş İçmeler’e Farplas’ın sesini taşıdı

Limter-İş İçmeler’de Farplas işçilerinin sefalet zammına karşı eylemlerini anlatan bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada sendika hakkı için ve işten atmalara karşı süren direniş aktarıldı. Tersane işçileri Farplas işçileri ile dayanışmaya ve kendi sorunlarına karşı mücadeleye çağrıldı.

"Farplas işçisi yalnız değildir!"

Saat 15.00'de CHP Çayırova İlçe Başkanlığı direniş alanını ziyaret etti. CHP adına yapılan konuşmada mücadelenin kazanımla sonuçlanacağı ifade edilerek direnişin sesini kendi cephelerinden geniş kesimlere duyurulacağı söylendi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından gün içinde dayanışma ziyareti gerçekleştirenlerle birlikte kortej oluşturularak T2 bölümüne doğru "Farplas işçisi yalnız değildir!", "Genel grev, genel direniş!" sloganlarıyla yürüyüşe geçildi.

T2 önünde bekleyiş sürerken Eğitim Sen Gebze Şubesi "Farplas işçisi yalnız değildir!" ozaliti açarak sloganlarla T2 bölümü önünde bekleyen kitleyle buluştu. Hep birlikte 16.00 -12.00 vardiya girişi yapan işçileri alkışlarla karşıladılar.

"Farplas işçisi yalnız değildir!", "Dik dur eğilme, dışarısı sizinle!" sloganıyla işçilere moral verildi. Burada yapılan konuşmalarla sendika hakkının engellenemeyeceği, içerde toplu sözleşmenin gerçekleşeceği ifade edildi. 16.00 - 24.00 vardiyası işçilerin içeri girmesiyle birlikte hep birlikte halaya duruldu. 08.00 - 16.00 vardiyasından çıkan işçiler beklendi. İşçiler alkış ve "Dik dur eğilme, dışarısı sizinle" sloganıyla karşılandı.

Limter-İş Sendikası ve Birleşik Metal İş Sendikası adına yapılan konuşmalarda dışarıdaki direnişin içerde çalışan işçilerin güvencesi olduğu, direnişin birlikte hareket ederek başarıya ulaşacağı vurgulandı. Sendikal örgütlenmenin büyütülmesi gerektiği tekrar yinelendi. Tüm servislerin hareket etmesinin ardından Eğitim Sen Gebze Şubesi adına yapılan konuşma ve Eğitim Sen üyesi emekçilerin müzik dinletisinin ardından T2 bölümü önündeki eylem ve 11. Gün direnişi sonlandırıldı. Eğitim Sen adına yapılan konuşmada Farplas'taki direnişin kazanımla sonuçlanması diğer işçi direnişlerinin de kazanımı anlamına geleceği ifade edildi.

Kızıl Bayrak / Gebze