Farplas direnişinde polisin engelleme girişimi püskürtüldü…

Farplas'ta direniş 17. gününde!

Direnişteki Farplas işçileri fabrika önüne gitmek için yürüyüş gerçekleştirdi. Direniş alanına giderken polis barikatını aşan işçilerin bekleyişi sürüyor...

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Şubat 2022
  • 14:55

Direnişteki Farplas işçileri ve destek veren kurumlar saat 14.00''da Workinn Hotel önünde kortej oluşturularak sloganlarla direniş alanına doğru yürüyüşe geçti.

Direniş alanında polis barikatı!

Direniş alanı ve fabrika giriş- çıkışları polis bariyeri ile çevrildi, trafiğe kapatıldı, TOMA ve çok sayıda çevik kuvvet yığınağı ile abluka altına alındı.

Yürüyüş kitlesinin fabrika önündeki direniş alanına yakın polis barikatı noktasına girişi anında kısa bir gergenliğin ardından kurulan polis barikatı " İşçilere değil, patronlara barikat!", "Baskılar bizi yıldıramaz!", "Sermayenin itleri, yıldıramaz bizleri" sloganlarıyla püskürtüldü. Eylem, direniş alanında halaylarla sürdürülüyor.

"Öğrencinin safı işçi sınıfının yanıdır!"

Yıldız Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Özgür Boğaziçi, İstanbul Üniversitesi Dayanışması, Koç Üniversitesiteliler Dayanışması'ndan oluşan öğrenciler direniş alanına ziyaret gerçekleştirdiler. Ortak yapılan açıklamada Farplas işçilerin mücadelesi mücadelemizdir denilerek, şunlar söylendi: 

"Bizler bulunduğumuz üniversitelerde bir çok alanda mücadelemizi sürdürüyoruz. Boğaziçi Üniverstesii'ndeki kayyuma karşı mücadelemizi sürdürüyoruz" Sizlerde burada haklarımız için sermaye patronlarına karşı mücadele veriyorsunuz"  

Öğrenciler alkış ve sloganlarla uğurlandı.

Alana direniş çadırı kuruldu!

Direnişin başladığı günden bu zamana kadar direniş alanına kurulmak istenen fakat polis tarafından izin verilmeyen direniş çadırı "Yaşasın işçilerin birliği!" sloganıyla bugün kuruldu. 

Eylem sağanak yağmur altında sürdürüyorlar.

DİSK'ten Farplas önünde kitlesel açıklama!

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, Limter-İş Sendikası ve Lastik-İş Sendikası üyesi işçiler yürüyüşle Farplas işçilerine coşkulu ziyaret gerçekleştirdi. Saat 16.30 itibariyle kortej oluşturarak 2 koldan fabrika önündeki direniş alanına doğru "Farplas işçisi yalnız değildir!", "Birleşen işçiler yenilmezdir!", "Yaşasın sınıf dayanışması!" sloganlarıyla ve halaylarla alanda programın başlaması beklendi.

Saat 17.00'da DİSK "Farplas işçisi köle değildir!" pankartı ile direniş alanına yürüyüş gerçekleştirdi. Makina Takım işçileri de DİSK kortejiyle yürüdü. 

Direniş alanında coşkulu buluşma!

Tüm bileşenlerin direniş alanında buluşmasının ardından alandaki program başladı. Alanda ilk olarak Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın kitleye seslendi. Farplas'ta sendikal örgütlenme, işten atma ve direniş sürecine değinen Aydın, direnişe destek veren kurumlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. 

Ardından Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına Farplas işçilerinin kararlı direnişlerini selamlayarak başlayan Serdaroğlu direniş sürecinde polisin işçilere yönelik tutumunu kınadı. Farplas sermayedarlarının servetini işçilerin alınteriyle kazandığını vurgulayan Serdaroğlu, işverenin verdiği sözlerini tutmadığını vurguladı. Serdaroğlu konuşmasını "Haksız olan haklının elini ensesinde hissedecek" sözleriyle sonlandırdı.

Serdaroğlu'nun ardından DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuştu. Konuşmasına özellikle direnişçi kadın işçileri selamlayarak başlayan Çerkezoğlu, Farplas işvereninin derhal haksız ve hukuksuz tutumlarından vazgeçmesini istedi. Bütün zorluklara rağmen Farplas işçilerinin sendikal mücadelesini sürdürdüğünü hatırlatan Çerkezoglu, "Farplas patronu isterse burayı 20 sektöre bölsün, biz de DİSK olarak buraya 20 sendikayla gireriz" dedi.

Çerkezoğlu'nun konuşmasının ardından alanda toplu fotoğraf çekildi. Farplas direnişçileri, "Biz biz biz DİSK'liyiz, sarı sendikayı göndereceğiz" sloganıyla eylemi sonlandırdılar.

Kızıl Bayrak / Gebze