Farplas işçileri fabrika önünde direnişlerine devam ediyor. Tüm fabrika bölümleri önüne gerçekleşen yürüyüşte işçiler attıkları sloganlarla taleplerini bir kez daha haykırdılar.
İçeride çalışan işçilere seslenilerek, mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. Bölümler önünde coşkulu halaylar çekildi. Yürüyüş boyunca, "İşçiyiz haklıyız kazanacağız!", "Atılan işçiler geri alınsın!", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Farplas işçisi köle değildir!", "İşçiler açken, patronlara huzur yok!", "Yaşasın onurlu mücadelemiz!", "Direne direne kazanacağız!" sloganları atıldı. Yaklaşık 2 saat süren bölümler arası yürüyüşten sonra fabrika önündeki direniş alanına geçildi.
Birleşik Metal İş Sendikası'nın Kadın Komisyonu ve üye işçiler geldiler. Ardından Kocaeli Kadın Platformu'ndan kadınlar ziyarete geldiler.
Farplas direnişinin 21. gününde İstanbul ve Kocaeli'den kadın örgütleri ziyaretler gerçekleştirdi. Saat 15:00 civarında "Farplas işçisinin yanındayız" diyen Yoksulluğa Feminist İsyan bileşenleri yürüyüş ve sloganlarla geldi.
Farplas direnişçileri adına Birleşik Metal Merkez Kadın Bürosu'ndan Nurhan Gülenç, gelenleri karşılayan ve süreci anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.
Gelen kadın örgütleri adına konuşan Selin Top, Farplas'taki mücadelenin önünde olan kadın işçileri selamladı. %50 kadın istihdamı ile övünen Farplas'ın patronlarının kadın işçileri ucuz işgücü olarak gördüğünü, yılın ödüllü kadın patronunun fabrikalarındaki kadın işçilerin yaşadıkları baskıyı, tacizi, mobbingi görmezden geldiğini, üstünü örttüğünü ifade etti.
Derinleşen yoksullukla evi geçindirmenin sorumluluğunun da kadınlarda olduğu belirtilip sorunlara karşı mücadelenin öne çıktığı bir dönem olduğu vurgulandı. Farplas direnişinin kazanmasının önemli olduğu ve bunun için dayanışmayı güçlendirmeyi sürdüreceklerini belirttiler. Farplas direnişçilerinden Betül Oral, tüm dayanışmaya gelenlere teşekkür edip kadınların bu süreçte güç vermesinin önemli olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından halaylar çekildi. Vardiya giriş çıkış saatine doğru T2'ye yürüyüş yapıldı. Giren ve çıkan işçilere konuşmalarla, sloganlarla seslenildi.
Kızıl Bayrak / Gebze