Entil, Hapalki ve Tarkon işçilerine yine saldırı

Eskişehir’de Zeytinoğlu grubuna bağlı Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makina işçileri 4 aydır alamadıkları ücretleri için bugün eylemlerine devam ediyor. Beraberinde engellemeler ve saldırılar yine başladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 07 Kasım 2019
  • 12:46

Eskişehir’de Zeytinoğlu grubuna bağlı Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makina işçileri ödenmeyen ücretlerini almak için eylemlerine devam ediyor.

Daha önce yapmak istedikleri Ankara yürüyüşü saldırılarla engellenen işçiler dün yeniden Ankara yürüyüşü başlattılar. Bugün de eylemlerine devam eden işçilerin önü sabah saatlerinde jandarma tarafından kesildi. Barikatın ardından işçiler oturma eylemiyle bekleyişe geçti.

Fabrikada eylemdeki işçiler gözaltına alındı

Eskişehir’deki Entil fabrikasında eylemlerini sürdüren 15 işçi ise bu sabah gözaltına alındı. Birleşik Metal-İş Sendikası saldırıyı “Fabrika içinde direnen 15 arkadaşımız polis tarafından gözaltına alındı” diye duyurdu. Vinçlerdeki işçilerin eylemlerine devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, İstanbul TMSF önünde oturma eylemi yapılarak işçilerin hakları istendi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca’nın da katılımıyla basın açıklaması yapıldı. İşçilerin tazminatlarının ve ücretlerinin gasp edilmesine tepki gösteren Çerkezoğlu, işçilerin haklı eylemine yönelik devlet terörünü de protesto etti. Çerkezoğlu “Hakkımız olanı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz” vurgusu yaptı. Bir süre daha oturma eylemi devam ederken, TMSF’nin taleplerin yerine getirileceği sözü vermesi üzerine eylem sona erdirildi.

İşçiler dün eylemlerine tekrar başlamıştı

Metal işçilerinin Ankara yürüyüşü dün Eskişehir İŞKUR önünde yapılan basın açıklaması ile tekrar başlamıştı. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu eylemde yaptığı konuşmada işçilerin ödenmeyen alacaklarının Ücret Garanti Fonu’ndan karşılanması talebini dile getirmişti.

Açıklamanın ardından bir grup işçi sendika yöneticileriyle birlikte Ankara’ya yürüyüş başlatmış, diğer grup da Entil fabrikası önünde eyleme başlamıştı.