Cihan Tekstil patronu tazminatsız işten attığı işçiye saldırdı

Cihan Tekstil’de ihbar ve kıdem tazminatı gasp edilerek işten atılan Reyhan Kara, saldırıyı protesto etmek istediği eylemde patron Şükrü Üner ve beraberindeki güruhun taşlı-sopalı saldırısına uğradı, kafasından yaralandı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 11 Kasım 2019
  • 19:13

AKP iktidarı ve sınırsız hizmet sunduğu sermayedarlar, toplumsal muhalefeti hedef alan baskı ve devlet terörünü tırmandırırken, doğrudan işçi sınıfına ve emekçilere yönelik saldırganlığın dozunu da arttırıyor. Çok yönlü kriz içerisinde debelenen ve bunun faturasını işçi ve emekçilere ödeten sermaye iktidarı, haklarına sahip çıkan işçi ve emekçilere tahammül edemiyor.

Son olarak Cihan Tekstil’de, tazminatı da gasp edilerek haksız bir şekilde işten atılmasını protesto etmek isteyen kadın işçi Reyhan Kara, patron Şükrü Üner’in ve beraberindeki güruhun taşlı sopalı saldırısına uğrayarak kafasından yaralandı.

Kadın işçi, kafasına atılan taşla yaralandı

Evrensel’in haberine göre, Esenyurt’ta bulunan Cihan Tekstil’de ihbar ve 2 buçuk yıllık kıdem tazminatı ödenmeden kapının önüne konulan Kara, işten çıkarıldığı Cihan Tekstil önünde Emeğin Gücü Derneği ile birlikte açıklama yapmak istedi.

Yapılan açıklamada konuşan Emeğin Gücü Derneği Başkanı Hasan Ergül, Şükrü Üner ile telefon ve mail yoluyla görüştüklerini belirterek “Patron, yaklaşık 1 aydır Reyhan Kara kardeşimizi oyalıyor, anasının ak sütü kadar helal olan kıdem ve ihbar tazminatını ödememek için her türlü hileye başvuruyor. Kendisi işçi kardeşimize zorla istifa dilekçesi imzalatmaya çalışmıştır, kendisine hakaret etmiştir. Reyhan Kara’nın hakları ödeninceye kadar kapınızın önündeyiz. Her gün oturma eylemimize devam edeceğiz” dedi.

Açıklama yapıldığı sırada yanında birkaç kişiyle birlikte işyerinin önüne gelen patron Şükrü Üner, açıklamaya katılanlara taş ve sopalarla saldırdı. İşten çıkarılan Reyhan Kara, saldırı sırasında başına taş isabet etmesi sonucu kanlar içinde kaldı.