Emekli-Sen'den zam protestosu

Emekli-Sen maaşlara yapılan göstermelik zamları ve temel tüketim maddelerine bunun katbekat fazla zam yapılmasını protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Şubat 2016
  • 16:29

DİSK'e bağlı Emekli-Sen İstanbul Şubeleri bugün Taksim'de gerçekleştirdiği eylemle emekçilere yapılan sözde zamlara karşın son dönemde temel tüketim mallarına yapılan fahiş zamları protesto ederek ekonomik krizin faturasının emekçi ve emeklilere ödetilme politikasına tepki gösterdi.

Galatasaray Meydanı'nda saat 14.00'te gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasını Emekli-Sen Genel Sekreteri Rahime İldemir Bayrak okudu.

“Emeklilere zam aldatmaca”

Bayrak, “sistemin bekçisi” olan AKP'nin uluslararası sermaye ve onların yerli işbirlikçilerinin emek düşmanı politikalarının uygulayıcısı olduğunu ifade etti. AKP dönemindeki bütün ekonomik ve sosyal politikaların işçi ve emekçilerin aleyhine olduğunu ifade eden Bayrak, AKP'nin “Emeklilere her ay 100 TL zam” söyleminin ise bir aldatmaca olduğunu söyleyerek şunları belirtti: “Zira 1 Ocak 2016 tarihinde uygulanmaya başlayınca, söylenenin gerçek olmadığı ortaya çıktı ve Emekli Sandığı emeklileri artıştan yararlanamadığı gibi, SSK ve BAĞKUR emeklilerine ise yılda bir defaya mahsus 100 TL artış verildi.”

“Sözde zamlar kepçeyle geri alınıyor”

Ocak ayı enflasyon verilerine değinen Bayrak, bu zam aldatmacasının yanı sıra temel tüketim maddelerine gelen zamlarla emekçilerin alım gücünün ve yaşam standardının daha da düştüğünü belirtti. Asgari ücrete yapılan zamların ise kepçeyle geri alındığını belirten Bayrak, şu ifadelerle açıklamayı sonlandırdı: “Hükümeti, izlediği yanlış iç ve dış politikanın yol açtığı ekonomik krizin faturasını milyonlarca emekçiye ve emekliye ödetme politikasından vazgeçmeye; emeğiyle yaşayan milyonlarca işçiyi, kamu çalışanını, emekliyi ise hükümetin izlediği savaş ve sömürü politikasına karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz.”

Eylemde “Göstermelik zamlara hayır!”, “Savaşa değil sağlığa/emekliye bütçe!”, “İnsanca yaşamak istiyoruz!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul