SYKP'den zamlara karşı eylemler

SYKP İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Mersin, Samsun ve Antakya'da "Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz" diyerek eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Ocak 2022
  • 17:45

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) elektrik ve doğalgaz zamlarını protesto etti.

SYKP İstanbul başta olmak üzere Ankara, Mersin, Samsun, İzmir ve Antakya’da gerçekleştirdiği eylemlerle “Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz” dedi.

İstanbul’da Kadıköy’de yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Her şey gözümüzün önünde yaşanıyor. Her geçen gün zam haberleriyle, işçilerin ve emekçilerin yoksullaştığı bir ülkeye uyanıyoruz. Yılbaşından bugüne doğalgaz ve elektrik yüzde 120 oranında zamlandı. Ama bizim emeğimiz aynı oranda değerlenmiyor. Bize verilen zamlar TÜİK rakamlarının aşağısında. Bu düzen bizim değil, patronların düzeni. Bu düzenin çarkları altında emekçiler eziliyor.”

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın harcamalarının da eleştirildiği açıklamanın ardından faturalar yakıldı.

Mersin’de düzenlenen basın toplantısında konuşan SYKP İl Eşbaşkanı Fırat Alp Gedik, üst üste gelen zamlara dikkati çekerek; halkın AKP-MHP iktidarının altında bir kat daha fazla sefalet, hayat pahalılığıyla boğuşmak zorunda kaldığına vurgu yaptı. Bu düzenin böyle gitmeyeceğini ve “Artık yeter” diyen Gedik, “Yoksulluk, işsizlik ve sefalete mahkum değiliz! Ayağa kalkacak ve hem bugünümüzü hem geleceğimizi kendi ellerimize alacağız. Bu krizin bedelini biz ödemeyeceğiz. Elektrik ve doğalgaz zamları geri çekilsin” diye konuştu. 

Samsun’da yapılan eylemde halkın zamlar karşısında yoksulluğa mahkum edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Halkın tamamına yoksulluğu dayatan muktedirler Saraylarının masraflarını kısmak şöyle dursun şatafatlarını artırıp maliyeti halkın sırtına yüklüyorlar. Yandaş sermayedarlara ballı ihaleler vererek, vergi afları çıkararak halkın parasını hortumluyorlar. Eğitim ve sağlıktan kıstıkları paraları savaş politikalarına ve silah sanayilerine aktarıyorlar.”