Eaton’da TİS öncesi işçilere gözdağı! 300 sözleşmeli işçi işten çıkarıldı!

Eaton’da sözleşmeleri yenilenmeyen 300 işçi işten çıkarıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 07 Ekim 2018
  • 14:02

Eaton’da sözleşmeli olarak işe alınan 300 işçi, sözleşmelerisi yenilenmeyerek işten çıkarıldı. Son toplu sözleşme sonrasında ek protokol ile işçilerin 6 ay sonra kadroya alınacağı sözü ile başlayan süreç hiç de şaşırtmayacak şekilde baskı aracına dönüştü.

Memleketlerinden kadrolu çalışma vaadi ile fabrikaya hısım akraba işçi yerleştirmekten başka bir işe yaramayan “sendikacılar”ın bu sözleşmeli çalışma sürecine kimin çıkarı için destek verdiği y ada görmezden geldiği bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Olan ise evini, yerini yurdunu bu fabrika için değiştiren, kriz ortamında kapı önünde kalan 300 işçi arkadaşımıza oldu.

İşçilerin kadroya alınma sözü yalan olduğu gibi kadroya alınmayacaklara verileceği sözü verilen 1 maaş ikramiye de kriz bahane edilerek verilmedi.

Eaton patronunun asıl amacı ise toplu sözleşme süreci. Son temsilci seçiminde gösterdiği üzere fabrika içinde işçilerin birikmiş sorunlar yumağının çözülmesine için ciddi bir yönelimi var. Bu yanıyla işçiler şimdiden bölümlerde taleplerini dillendiriyor. Bunların karşılanması için yönetici baskı yaparken sendikacıları da mücadele için diri tutmaya çalışıyor. İşte asıl saldırı buraya yapıldı. İşçilerin yükselen taleplerini ve mücadele isteğini olabildiğince geri çekmek için Eaton yönetimi ilk adımı attı. Öyle ki dün akşam çıkış sonrasında fabrika kapısında bekletilen polis bile süreci nasıl yürütecekleri noktasında çok şey anlatıyor.

Tüm bunlar yaşanırken sendika yöneticiler ve temsilciler ise topu taca atmaktan başka bir şey yapmıyorlar. “Yapılacak bir şey yok” deyip asıl fotoyu görmek istemiyorlar. Çünkü bu ciddi ve kararlı bir mücadele sorumluluğu anlamına gelmektedir aynı zamanda.

Toplu sözleşmede taleplerimizi karşılanması için bekleme, müdahil ol!

Öncü mücadeleci işçiler komitelerde birleşin! Dişe diş mücadele için kolları sıvayın!

Petrokimya İşçileri Birliği